Home 2019-2020 Geen punten voor De Eemvogels in Rotterdam

Geen punten voor De Eemvogels in Rotterdam

0
Team S1 2019-2020

De derde competitiewedstrijd was een uitwedstrijd tegen de Sperwers in Rotterdam. Enkele jaren geleden speelden deze teams al eens tegen mekaar en beiden wisten toen eenmaal te winnen. Ook deze keer ging het gelijk op en leek het bij een 14-14 stand nog alle kanten op te kunnen gaan. Een zwakke eindfase van de Soesters betekende alsnog een ruime nederlaag 14-21.

Vooraf werd besproken dat met het oog op handhaving het belangrijk was om minimaal een punt mee te nemen uit Rotterdam. Met die boodschap begon De Eemvogels aan de wedstrijd maar net als vorige week was de start matig. De ploeg kwam direct achter en moest vrijwel de hele eerste helft in de achtervolging. Met name de dames aan Soesterse kant waren verantwoordelijk voor de treffers. Birgit Brouwer, Elisa van Hengstum en Aniek van de Hoef wisten te scoren. Bij rust stond er een 8-10 achterstand op het bord en leek er nog veel mogelijk.

De beginfase van de tweede helft was goed van De Eemvogels. Er werd geduldiger en slimmer gespeeld en de vele kansen werden nu wel omgezet in doelpunten. Tot 14-14 had het team de wedstrijd onder controle, maar in de slotfase werd deze alsnog volledig uit handen gegeven. Zeven treffers op rij van de thuisploeg betekenden een nederlaag voor De Eemvogels. Achteraf was wel duidelijk dat de ploeg vooral van zichzelf verloren had en dat het team nog zoekende is in de afstemming.

Komende week staat de wedstrijd tegen DTS Enkhuizen op het programma. Wederom een kans voor de Soesters om goed ingespeeld te raken.

Doelpuntenmakers: Aniek van de Hoef 4x, Mark Luijk 3x Elisa van Hengstum 2x, Birgit Brouwer 1x, Jeremi Mast 1x, Jeroen van Kappel 1x, Koen van Barneveld 1x, Jordi Mast 1x