Team S2 2019-2020

Na het verlies tegen TZ vorige week was de ploeg gebrand op de volledige winst tegen MIA. In de uitwedstrijd in Amersfoort wonnen we met 11-7. In Soest werd het zaterdag 5 oktober 12-7, wat de krachtsverhouding in het veld goed weergaf. Deze overwinning geeft de ploeg uitzicht op een goede eindklassering.

De bedoeling was zaterdag duidelijk, direct hard aan de slag en een voorsprong nemen en houden. Het was Thirza die inhoud aan deze afspraak gaf door een kleine kans onder de korf goed te benutten. MIA gaf meer weerwoord dan verwacht en zo kwamen er snel twee tegendoelpunten. Met schoten van Sander, Tim en Nils namen De Eemvogels het heft in handen om het vervolgens niet meer kwijt te raken.

Met 4-4 op het scorebord was het Jade die een einde maakte aan mogelijke verwachtingen van de gasten. Opnieuw scoorden Tim (2x), Sander en Nils en liepen we uit tot 9-5. Erg soepel ging dat overigens niet. Liet de ploeg vorige week goed samenspel in de aanval zien, vandaag was het bij vlagen slordige spel een hinderpaal.

Met doelpunten van Tim, Susan en ten slotte van Jesse werd de winst met 12-7 veilig gesteld.

Volgende week spelen we tegen DOS. Een geduchte tegenstander met veel fysieke inzet. Brengen we komende zaterdag de wedstrijdpunten mee uit Westbroek naar Soest? Het houdt ons deze week in spanning.