S1
Team S1 2019-2020

Na een reeks mindere wedstrijden van de kant van De Eemvogels was afgelopen zaterdag koploper HKC de tegenstander. Dit team had tot nu toe alles gewonnen en dit leek dan ook geen uitgelezen kans voor de Soesters om de punten te pakken. De schotvaardigheid van de Utrechters lag met name in de eerste helft hoger waardoor de ruststand op 6-12 uitkwam. Het spel van De Eemvogels was echter bij vlagen prima op orde en de tweede helft ging gelijk op. Bij een 10-17 stand volgde het eindsignaal.

De start van de wedstrijd was enigszins in lijn met de wedstrijden van de afgelopen weken. Aan de inzet lag het zeker niet, maar wat betreft schotvaardigheid kan er nog het één en ander verbeterd worden. Na een 1-1 stand scoorde HKC vijfmaal op rij. In het vervolg van de eerste helft wisselde beide teams de doelpunten af. Aan de kant van De Eemvogels waren Elisa van Hengstum, Birgit Brouwer, Koen van Barneveld, Mark Luijk en Jordi Mast trefzeker. Ruststand 6-12.

In de tweede helft werd er met name verdedigend sterk gespeeld. HKC kwam nog maar 5 keer tot scoren. Aanvallend kwam De Eemvogels ook beter in het spel, al beloonde het team zichzelf niet met meer treffers. Aniek van de Hoef, Koen van Barneveld, Jeremi Mast en Hélène van den Heuvel scoorden nog voor de Soesters. Bij een eindstand van 10-17 werd er afgefloten.

Ondanks het verlies was het voor De Eemvogels een wedstrijd waarbij het eigen spel voldoende aanknopingspunten biedt voor de verdere veldcompetitie. Komend weekend speelt het team wederom thuis. Dan is DSO Alkmaar de tegenstander.

Doelpuntenmakers: Koen van Barneveld 2x, Jordi Mast 2x, Elisa van Hengstum 1x, Birgit Brouwer 1x, Hélène van den Heuvel 1x, Aniek van de Hoef 1x, Mark Luijk 1x, Jeremi Mast 1x