Afgelopen zaterdag heeft de A1 het najaarskampioenschap binnengehaald. Na de vijfde overwinning op rij, is de ploeg niet meer in te halen. Een knappe prestatie van een team wat dit jaar is samengesteld uit spelers en speelsters uit de A2 en B1 van het voorgaand seizoen.

Hard werken, als team trainen en spelen, en plezier zijn de ingrediënten die noodzakelijk zijn om te kunnen winnen. Verlies je dan toch, dan is de tegenstander gewoon simpelweg beter. 

En precies dat is wat de A1 heeft laten zien. Waren de wedstrijden goed? Soms wel, soms niet, maar er werd elke wedstrijd met zijn allen tot het einde geknokt om de overwinning over de streep te trekken.

De eerste wedstrijd werd met 10-6 gewonnen tegen Viko. Dat was meteen de grootste uitslag tot nu toe. De tweede wedstrijd uit bij ’t Bosch werd 5-6. Deze wedstrijd ging moeizaam waarbij een 3-6 voorsprong bijna uit handen werd gegeven. Daarna volgde een tweeluik tegen Nova. Eerst de uitwedstrijd, waar in de laatste minuten een 6-5 achterstand werd omgebogen tot een 6-7 overwinning. Na een week trainen op wat specifieke punten werd thuis in de stromende regen Nova met 6-2 goed opzij gezet.

Afgelopen zaterdag kon het kampioenschap tegen nummer 2, Viko, worden veilig gesteld. Het was een pittige pot uit met een harde tegenstander en een wisselend fluitende scheidsrechter. Het team was gespannen en dat zag je terug in de wedstrijd. Veel onnodig balverlies en het missen van kansen maakte dat het tot het einde spannend bleef. Tot 3 minuten voor het einde was het 5-6 en toen werd de verlossende 5-7 gemaakt. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven en het kampioenschap was een feit.

Het motto van de coach is ‘je scoort als team en je krijgt ze tegen als team’ en dat zie je ook terug in wie er dit seizoen tot op heden hebben gescoord. 10x Ingmar, 1x Sem, 1x Rachel, 6x Mike, 3x Celina, 1x Quin, 8x Tethy, 1x Lars, 4x Mika, 1x Benieke en bijna het eerste doelpunt van Yuna.

Komende zaterdag is de thuiswedstrijd tegen ’t Bosch waarbij het kampioenschap gevierd zal worden. Het streven zal zijn de ongeslagen status vast te houden en de missie te voltooien.