S1
Team S1 2019-2020

Na een degelijke wedstrijd tegen koploper HKC was afgelopen zaterdag de nummer twee, DSO uit Alkmaar, de tegenstander. De ploeg uit Alkmaar was de competitie sterk begonnen met nog maar één verloren wedstrijd. Ondanks het verschil op de ranglijst wisten de Eemvogels sterk tegenstand te bieden door met een 7-6 voorsprong de kleedkamers in te gaan. Ondanks weinig doelpunten in de tweede helft kreeg het publiek een fysieke en emotionele tweede helft te zien, wat resulteerde in een 12-10 eindstand in het voordeel van de Eemvogels.

Het eerste aanvalsvak begon zeer fel, wat resulteerde in twee treffers van Jordi Mast. Na een afgeronde strafworp van Jeremi Mast wist DSO op gelijke hoogte te komen, wat een zeer gelijkopgaande eerste helft als gevolg had. Koen van Barneveld wist tweemaal te scoren en ook Birgit Brouwer en Aniek van de Hoef deden een duit in het zakje. DSO wist mee te scoren waardoor de teams de rust in gingen met een stand van 7-6.

Beide ploegen wisten verdedigend goed werk te leveren. Met dezelfde inzet en een betere afronding in de tweede helft leek alles nog mogelijk. De tweede helft ging echter niet anders dan de eerste helft. Elisa van Hengstum, Koen van Barneveld,  Jeremi Mast en Mark Luijk wisten het aantal doelpunten naar twaalf te brengen. Met nog 10 minuten te gaan was er een gat van vier punten geslagen. Met sterk communiceren en verdedigen wist De Eemvogels de voorsprong te behouden: eindstand 12-10.

Door de winst zijn er twee zeer belangrijke punten behaald om aansluiting te vinden met teams die strijden voor handhaving. Volgende week spelen de Eemvogels tegen Oranje Nassau in Amstelveen.

Doelpuntenmakers: Koen van Barneveld 3x, Jeremi Mast 2x, Jordi Mast 2x, Elisa van Hengstum 2x, Birgit Brouwer 1x, Aniek van de Hoef 1x, Mark Luijk 1x