Team S2 2019-2020

Het Westbroekse DOS had alle wedstrijden gewonnen. Behalve hun uitwedstrijd in Soest ging aan hun neus voorbij. Afgelopen zaterdag was de return. De Eemvogels 2 speelde uit tegen DOS.

In een gelijk opgaande wedstrijd hadden De Eemvogels het beste van het spel. Met grote inzet wisten zij de ervaren spelers van DOS onder druk te zetten. Met een stand van 9-10 voor De Eemvogels met nog één minuut te spelen op het scorebord, leek de winst mee genomen te kunnen worden naar Soest. In die laatste minuut brak het gebrek aan ervaring op. DOS scoorde op de valreep nog gelijk en bracht de eindstand op 10-10.

De start van de wedstrijd was zoals van te voren met elkaar besproken. Dat betekent dat Tim de ploeg op een 2-0 voorsprong bracht. De Westbroekers hadden even tijd nodig om bij te komen (2-2) waarna het Susan was die geen misverstand liet bestaan over de aspiraties van de tweelingen van De Eemvogels (2-3). Weer kwam DOS bij en nu liet Daniëlle zich gelden. Met twee feilloze schoten van afstand bracht zij de stand op 3-5.

DOS kwam terug en maakte weer gelijk. Daarop vond Daniëlle opnieuw met een goed schot het welletjes en zette De Eemvogels op voorsprong. Net voor rust maakte DOS 6-6.

Direct na de rust kwam DOS voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (7-6). De Soesters lieten zich niet onbetuigd en met doelpunten van Tim en Daniëlle werd weer een voorsprong genomen (7-8). Vervolgens kwam DOS weer terug en nam de voorsprong over (9-8). Daar had Tim opnieuw het juiste antwoord op (9-9). En met een super afstandsschot zorgde Jesse voor 10-9.

Het zou vanaf dat moment met nog één minuutje spelen een kwestie van de bal rond spelen in de aanval moeten zijn. Dat lukte onvoldoende en DOS kwam net vóór het eindsignaal van de scheidsrechter op gelijke hoogte.

Al zou de volledige winst meer erkenning hebben gegeven aan de reuze inzet van de Soester korfballers, met dit gelijke spel heeft deze ploeg laten zien dit veldseizoen gegroeid te zijn in hun spel. Een geduchte tegenstander straks in de zaalcompetitie. De tweelingen zijn er klaar voor.