Vorige week was het kampioenschap al veiliggesteld. Afgelopen zaterdag werd dat thuis gevierd in de laatste wedstrijd. In het druiligere weer met veel toeschouwers en een andere vakindeling dan normaal, werd ook de laatste wedstrijd tegen ’t Bosch gewonnen.

Daarmee werden alle wedstrijden gewonnen wat een mooi resultaat is. De winst in deze wedstrijd was niet vanzelfsprekend; de uitwedstrijd tegen deze ploeg werd slechts met 1 doelpunt verschil gewonnen. 

Er werd goed gestart en het was aanvoerster Tethy die het team de weg wees. Met een schot liet zij de 1-0 aantekenen. De voorsprong duurde niet lang. Uit de volgende aanval wist ’t Bosch meteen de gelijkmaker te maken. Het was te merken dat de vakken even moesten wennen aan elkaar en het duurde dan ook even voordat de Eemvogels lieten zien waarom zij de terechte nummer 1 in deze competitie zijn. Halverwege begon de ploeg te draaien en door 2 scores van Benieke, een wegtrekbal en een doorloopbal, was het ineens 3-1. Vervolgens werd voor rust de overwinning zo goed als veiliggesteld. Eerst was het Mika met een schot en vervolgens Mike met een doorloopbal die de ruststand, 5-1, op het scorebord zette.

In het tweede deel van de wedstrijd werd deze voorsprong niet meer weggegeven. Er werd aan beide kanten hard gewerkt en goed verdedigd en het duurde lang voordat er weer gescoord werd. Het was ’t Bosch die de score opende en Celina die met een doorloopbal de marge herstelde. Daarna was er een kleine verslapping in de concentratie en kwam ’t Bosch nog terug tot 6-4. Maar het slotakkoord was voor de Eemvogels, met een mooi schot zette Celina de 7-4 eindstand op het scorebord. Daarmee werd een prima najaarsseizoen afgesloten met alleen maar overwinningen.

Na het uitreiken van een herinneringsmedaille werd er in de kantine genoten van de taart en nog lekker nagebabbeld. Op naar het zaalseizoen, hopelijk kan de A1 daar een vervolg geven aan deze mooie start van het seizoen 2019-2020.