A1
Team A1 2019-2020

Afgelopen zaterdag heeft de A1 wederom geen punten overgehouden aan de wedstrijd. Er werd uit gespeeld tegen Nova, maar een zwakke 1e helft brak de ploeg op.

Op het veld had de A1 nog beide wedstrijden gewonnen tegen Nova, maar de ploeg wist dat een overwinning niet zomaar een zekerheid zou zijn. Ondanks de waarschuwing vooraf om goed druk te zetten stond de ploeg binnen 5 minuten 3-0 achter door allemaal goede afstandsschoten van de tegenpartij. Daarna kwam de ploeg langzaamaan in de wedstrijd. Verdedigend ging het steeds beter, maar aanvallend werden er moeizaam kansen gecreëerd. Nadat Nova op 4-0 was gekomen was het Mike die net voor rust met een doorloopbal de enige treffer van de Eemvogels in de 1e helft liet aantekenen.

De 2e helft was aanzienlijk beter van de A1, direct na het fluitsignaal verraste Mika haar tegenstandster door vanuit de steun ineens om te draaien en de bal erin te leggen. Er kwamen vervolgens steeds meer kansen voor de Eemvogels, vooral veel doorloopballen, echter het scoren bleek deze wedstrijd toch moeilijker te zijn dan gedacht. Na de 5-2 was het Ingmar die met een wegtrekbal de ploeg in het spoor van Nova hield.

Vervolgens leek de wedstrijd te kantelen in het voordeel van de Soester ploeg. Met doelpunten van Mike en Ingmar stond er halverwege de 2e helft een 6-5 score op het bord en leek een overwinning nog mogelijk. Echter werden er te veel kansen gemist en benutte Nova wel de enkele kansen die deze ploeg kreeg. Met 4 doelpunten voor Nova en slechts 1 treffer voor de Eemvogels was het 2 minuten voor tijd 10-6. Daarna wisten beide ploegen nog eenmaal de korf te vinden wat een 11-7 eindstand betekende.

Wederom geen punten voor de A1, maar die gaan zeker nog wel komen.

Doelpunten Eemvogels: Mike 3x, Ingmar 2x, Mika 2x