S1
Team S1 2019-2020

De laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2019 was voor De Eemvogels een uitwedstrijd in Den Bosch tegen het onbekende Stip. Na de goede overwinning in de voorgaande week was het zaak voor het team om deze wedstrijd winnend af te sluiten. De start was moeizaam en matig, maar gaandeweg de wedstrijd werd de voorsprong uitgebouwd. Bij rust stond het 3-11 en bij het eindsignaal was het 10-23 voor de Soesters.

De start tegen Stip was wat onwennig. Slordigheden in de passing en te snel het doelpunt willen maken zorgde voor veel onnodig balverlies. Desondanks werd de korf een aantal keer gevonden en werd er verdedigend weinig weggegeven. Een 0-4 voorsprong werd uitgebreid naar een 2-8 tussenstand kort voor rust. Na nog een eindspurt kwam de teller voor de Soesters op 11 doelpunten te staan tegenover 3 voor de tegenstander.

De start na rust was niet goed. Drie snelle tegentreffers verkleinden het gat iets. Door onder meer de vijfde treffer van Mark Luijk, de vierde van Elisa van Hengstum en de derde treffer van zowel Hélène van den Heuvel als Koen van Barneveld werd de marge echter toch weer vergroot. Van 7-15 werd het al snel 8-20 en met een eindstand van 10-23 werd een prima aantal doelpunten voor bereikt.

De eerstvolgende wedstrijd voor De Eemvogels is een thuiswedstrijd tegen Arena op 11 januari 2020.

Doelpuntenmakers: Mark Luijk 5x, Elisa van Hengstum 4x, Hélène van den Heuvel 3x, Koen van Barneveld 3x, Jeremi Mast 2x, Jeroen van Kappel 2x, Jordi Mast 2x, Birgit Brouwer 1x, Aniek van de Hoef 1x