Team S2 2019-2020

De wedstrijd van 14 december kende in de eerste helft een rommelig verloop. Met een goede voorsprong wist het tweede tot 3-1 Odik voor te blijven. Met de rust waren de kansen volledig gekeerd; de ruststand was 5-4 door een sterk aanvallende tegenpartij. De rust in Barneveld deed de spelers goed en de 2e helft was duidelijk voor De Eemvogels. Met een eindstand van 9-13 werden alle twee de winstpunten vanuit Barneveld meegenomen.

Na het beginsignaal van de scheidsrechter maakte Sander binnen twee minuten duidelijk waar het om ging. Het antwoord van Odik kwam snel. Twee goed genomen strafworpen door Jesse maakte er 1-3 van. Toen was de productie van doelpunten op. Rommelig spel, grote gejaagdheid en er kwam ruimte voor de doelpuntenmachine van de Barnevelders. Met regelmaat gooiden zij de bal door de korf. Kort voor rust stond het dan ook 3-5. Van een goed begin met doelpunten was weinig meer over. De ruststand werd door Sander nog enigszins acceptabel gemaakt (5-4).

Wat er in de rust gebeurde is niet helemaal duidelijk. Hetzelfde team wist nu met meer rust en beter georganiseerd spel de wedstrijd naar zich toe te halen. Een goed staaltje van doorzettingsvermogen en niet bij de pakken neer zitten.

Marielle zorgde in de eerste minuut na de rust voor de gelijkmaker. Odik gaf nog antwoord en pakte weer de voorsprong (6-5). Nils schoot en maakte opnieuw gelijk. Nog was de kracht van Odik niet gebroken en werd het in de zelfde minuut 7-6. De Soester ploeg liet zien mentaal goed in hun vel te zitten en bleven door knokken. En dat betaalde zich uit. Sander maakte gelijk en het was Eva die de ploeg weer op voorsprong bracht. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Jesse maakte 7-9 en Sander 7-10 en 7-11. Met opnieuw een strafworp maakte Jesse de afstand tot de tegenpartij 7-12. Odik maakte een doelpunt en Marielle zorgde dat de voorsprong 5 doelpunten bleef. Met nog zeven minuten op de klok tot het einde maakte Odik er 9-13 van en heel rustig en goed overwogen werd de bal in het bezit gehouden zodat dit ook de eindstand werd.

Een wedstrijd waarin de speelsters en spelers van het tweede duidelijk niet alleen het beste van de wedstrijd hadden. Door goed door te gaan -ook bij achterstand- en blijven knokken, klommen zij twee plekken op de ranglijst. Een mooie en veel belovende plek voor de rest van het seizoen. Wie weet wat 2020 gaat betekenen voor deze enthousiaste ploeg?