A1
Team A1 2019-2020

De A1 heeft zaterdag 14 december haar eerste verdiende punt binnengesleept in de zaalcompetitie. In een spannende wedstrijd tegen DWS werd het uiteindelijk 10-10.

In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden werd er dit keer wel geconcentreerd gestart.
Direct was ook duidelijk dat er kansen lagen op punten deze wedstrijd. Ingmar opende met een schot de score. Na de gelijkmaker van DWS was het vervolgens Sem die met een wegtrekbal de 2-1 liet aantekenen.

Wederom kwam DWS op gelijke hoogte, waarna er een sterk kwartier van de Eemvogels
volgde. Er werden veel kansen gecreëerd en weinig kansen weggeven. De Soester ploeg
liep met een vrije worp van Tethy, een fraaie omdraaibal van Quin en een benutte strafworp
van Mike uit naar een 5-2 voorsprong. Daarna stokte de productie en waar de kansen niet
benut werden, scoorde DWS wel uit de spaarzame kansen die ze kregen. Uiteindelijk werd
er met een nipte voorsprong van 5-4 de rust in gegaan.

Na de rust was het een gelijkwaardige wedstrijd met veel kansen aan beide kanten. DWS wist direct 2x de korf te vinden en voor het eerst in de wedstrijd keken de Soesters
tegen een achterstand aan. Via een schot van Lars kwam de A1 weer op gelijke hoogte.
Vervolgens werd het een open wedstrijd en was het telkens DWS die op voorsprong kwam
en de Eemvogels die de gelijkmaker moest maken. De doelpunten aan Soester zijde
werden gemaakt door Mika met een doorloopbal, een schot van Lars, een omdraaibal van
Mike, wederom een schot van Lars en een doorloopbal van Sem.

In de laatste minuut stond het 10-10 en kreeg de A1 met een vrije bal nog een kans om de
volle buit binnen te halen. Helaas ging de bal er net niet in en bleef de gelijke stand op het
scorebord staan.

Een verdient punt, dat met hard werken is binnengehaald. Volgende week in de uit wedstrijd tegen Telstar krijgt dit hopelijk een mooi vervolg.