Home 2019-2020 A1 laat zege glippen na geweldige comeback

A1 laat zege glippen na geweldige comeback

0
Team A1 2019-2020

Afgelopen zaterdag heeft de A1 haar eerste wedstrijd van 2020 gespeeld. Na een matige eerste helft, zette de A1 een zeer goede tweede helft neer. Helaas haalden we de eerste overwinning in de zaal net niet binnen. Tegen koploper Revival werd het 9-9.

Voorafgaand aan de wedstrijd schatten we de kansen van deze zaterdag niet al te hoog in. Koploper Revival kwam op bezoek en in de harde uitwedstrijd verloren we eerder met 12-6.

Er werd wat onzeker gestart en al snel stond er 0-2 op het scorebord. Via schoten van Lars en Ingmar kwam de A1 langszij en leek er een evenwicht te ontstaan.

Echter, we speelden te gehaast waardoor we onnodig veel balverlies geleden, passes kwamen niet aan of we vingen deze niet goed. Dit gaf Revival de kans haar spel te spelen waarbij zij de nodige kansen creëerden. Lang bleef het 2-3 maar in de laatste minuten voor rust vielen er ineens nog 4 ballen in. De rust werd dan ook ingegaan met een 2-7 achterstand.

In de rust wees coach John erop vooral eerst de bal in het bezit te houden, goed rond te spelen en dan zouden de kansen vanzelf komen. Een overwinning leek er niet meer in te zitten, maar de A1 moest in ieder geval wel laten zien dat zij beter konden dan wat de eerste helft getoond was. En dat deden ze dan ook.

Al vrij vlot na rust was het Mike met een omdraaibal die de score opende. Vervolgens was het Ingmar met een schot en een doorloopbal die de Soesters helemaal terugbracht in de wedstrijd, 5-7. Revival was overrompeld, ging geforceerd spelen en kwam nauwelijks tot kansen.

Na een fraaie omdraaibal van Mika was het uitgerekend de debuterende B1 speelster Ylva die met een schot de comeback van de Eemvogels compleet maakte. Halverwege de tweede helft was de achterstand weggewerkt en stond er 7-7 op het scorebord.

Maar er leek nog meer in te zitten. Het waren Ingmar met zijn 4e score deze wedstrijd en Lars met zijn 2e doelpunt die de Soesters de overwinning leken te bezorgen. Na 7 doelpunten op rij zonder tegentreffer noteerden we een 9-7 voorsprong. De wedstrijd was echter nog lang niet gespeeld en waar de Eemvogels nog wat kansen misten kwam Revival met 2 doelpunten 3 minuten voor het einde langszij.

De eindstand was en verdienstelijke 9-9 eindstand, waarbij we wederom een punt binnen gehaalden en we zijn geklommen naar de 4e plek in de competitie.