Team S2 2019-2020

Na de “vergissing” in Barneveld door te verliezen van Spirit, herstelde de ploeg dit prima door in de return de Barnevelders met 20-11 huiswaarts te laten gaan. Deze overwinning smaakte zeker naar meer. Echter, nu moest worden aangetreden tegen het sterke Sparta. Een ploeg die van de zeven wedstrijden er zes won. Uitsluitend tegen het als oppermachtig opererende Huizen verloor het. Vandaag zou de dag van de waarheid worden. Of De Eemvogels mee konden blijven doen in de top van het klassement, was de vraag die beantwoord diende te worden.

Het antwoord was er direct en overduidelijk. Vanaf minuut één was er een sterk opererend team. Door gezamenlijk grote en schier tomeloze inzet te tonen werd Sparta onder de duim gehouden. Verder dan de gelijke stand 1-1 kwam Sparta niet. Via 4-3 stond het bij rust 8-4.

In het volle besef dat de strijd nog niet gestreden was kwam Sparta nog op 8-5 en toen was het gedaan. Zeker, duidelijk en sprankelend werd uitgelopen naar 13-7. Door rustig spel bleef de bal goed in het bezit van De Eemvogels. De eindstand werd bepaald door nog twee doelpunten van de bezoekende ploeg waarmee de eindstand 13-9 werd. Een goede en duidelijke terechtwijzing door de tweelingen. De doelpunten kwamen dit keer van Daniëlle en Sander, met elk drie treffers, Eva, Jade en Tim maakten elk twee doelpunten en Mariëlle scoorde één keer.