S1
Team S1 2019-2020

Na de nederlaag in Culemborg in de voorgaande wedstrijd lag er voor De Eemvogels nog één kans om mee te blijven doen om de eerste plaats. In Doorn moest er dan gewonnen worden van koploper KCD. De start van de wedstrijd was goed van de Soesters maar KCD was simpelweg scherper en beter in de afronding in het overgrote deel van de wedstrijd. Na een 12-8 achterstand bij rust kwam De Eemvogels nog terug tot 16-14 in de spannende beginfase van de tweede helft. Uiteindelijk werd een 24-17 nederlaag geleden met een verdiend en officieus kampioenschap voor KCD tot gevolg.

De 0-2 voorsprong voor De Eemvogels aan het begin van de wedstrijd was het startsein van een doelpuntrijke wedstrijd. KCD maakte al snel gelijk en verovlgens werd er om en om gescoord. Na de 5-5 van Mark Luijk stokte de doelpuntenproductie van de Eemvogels. KCD sloeg een gat van vier en dit werd tot de rust in stand gehouden.

Bij de start van de tweede helft werd het gat zelfs vergroot naar vijf, maar dit bleek het begin van een kleine comeback van De Eemvogels. Door meerdere doelpunten op rij werd het 15-13. Het gemak waarmee KCD eerder scoorde viel wat weg in deze fase. De thuisploeg kwam echter op tijd weer in het ritme. In de slotfase leverde het opportunistische spel van De Eemvogels niet de gewenste snelle doelpunten op en daarmee liep het verschil in doelpunten uiteindelijk op naar 7. Bij een 24-17 werd er afgefloten.

Met deze uitslag haakt De Eemvogels af in de strijd om het kampioenschap. In de resterende wedstrijden zal getracht worden de tweede plaats te bereiken en vast te houden. Op 7 maart speelt De Eemvogels thuis tegen STIP.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 5x, Mark Luijk 5x, Jordi Mast 5x, Ilse van Barneveld 1x, Koen van Barneveld 1x