Team S2 2019-2020

Slechts één wedstrijdpunt behaalde MIA in deze competitie. Dit zou een overwinning met dubbele cijfers moeten worden. Hoe anders liep het in Amersfoort op zaterdag 15 februari 2020. In de loop van de tweede helft kwamen de Soester korfballers zelfs nog op achterstand. Slechts met de grootste moeite kon dat ongedaan worden gemaakt. Met maar twee doelpunten verschil ging uiteindelijk wel de volledige winst naar Soest. Wat een glorieuze overwinning moest worden was een wedstrijd waarin de tweelingen het vooral met zichzelf aan de stok hadden.

De wedstrijd werd door MIA geopend waarop Jade een tegendoelpunt scoorde. In de 11e minuut was het MIA opnieuw en nu had Susan het antwoord klaar (2-2). De Eemvogels kregen wat grip op het spel. Jade maakte 2-3 en Sander 2-4. Dit was het moment om door te zetten en afstand te nemen. Dat lukte geenszins. MIA scoorde tegen (3-4) en dit keer was het Daniëlle die goed reageerde (3-5). De geschiedenis herhaalde zich. MIA kwam terug tot 4-5 en het was Mariëlle die voor een ruststand van 4-6 zorgde.

In de rust werden de afgesproken punten nog eens herhaald. Het zag er goed uit en in de tweede helft zouden De Eemvogels zich herstellen en zorgen voor een grote score.

Na de hervatting gaf Tim daar direct invulling aan (4-7). En toen gebeurde het onmogelijke. In 10 minuten werd door Mia de achterstand omgezet in een voorsprong van 9-8. Angstige minuten braken aan. Machteloosheid, bijna paniek maakte het aanvalsspel chaotisch voor vriend en vijand. Alleen Tim wist met een doelpunt nog enige tegendruk te geven. Het was Sander die in minuut 17 de stand weer in evenwicht bracht (9-9). En toen braken er tien slopende minuten aan. Net als in de vorige wedstrijd tegen Sparta kwam er geen bal door de korf heen. Door goed te blijven verdedigen hielden de Soesters het nog net droog. Maar wat was het spannend. Een onverwacht sterke weerstand biedende MIA leverde grote problemen op.

In de 26e minuut was het Tim die voor enige opluchting zorgde en twee minuten later was het Danielle die het pleit beslechte (9-11). En zo konden De Eemvogels na een zware wedstrijd de volle winst meenemen.