Home 2019-2020 De Eemvogels wint thuis ruim van STIP

De Eemvogels wint thuis ruim van STIP

0
Team S1 2019-2020

Na twee opeenvolgende nederlagen voor De Eemvogels lag er thuis tegen STIP de kans om het winnen weer op te pakken. Verdedigend stond het goed maar aanvallend was het zeker de eerste helft lang zoeken. Na een 7-2 ruststand werd uiteindelijk met 17-7 gewonnen.

Het hoogst haalbare voor De Eemvogels is, na de eerdere nederlagen, het bereiken van de tweede plaats op de ranglijst. In de vier resterende wedstrijden zal er vermoedelijk vier keer gewonnen moeten worden om dat te bereiken. De eerste horde was STIP uit Den Bosch. Uit werd er dik gewonnen dus het was zaak voor De Eemvogels om ook thuis het krachtsverschil in de score uit te drukken.

Het werd echter een aanvallend moeizame eerste helft voor De Eemvogels. Uiteindelijk werd maar zeven keer de korf gevonden. Daar tegenover stond dat er ook maar twee doelpunten van de tegenstander werden toegestaan.

In de tweede helft liep het beter. De Eemvogels werd schotzuiverder en hield de bal langer in de ploeg. De doelpuntenproductie werd uiteindelijk mooi verdeeld. Bij 17-7 floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Komende week staat voor De Eemvogels de moeilijke uitwedstrijd tegen Arena in Rhenen op het programma. Ook in Rhenen zal een goed resultaat behaald moeten worden om nog kans te maken op de tweede plaats.

Doelpuntenmakers: Ilse van Barneveld 3x, Daniëlle Ras 3x, Jeroen van Kappel 3x, Mark Luijk 3x, Hélène van den Heuvel 2x, Jordi Mast 2x, Koen van Barneveld 1x