Beste Eemvogels,

We zijn inmiddels al een aantal weken in de greep van het Coronavirus (COVID-19). Het thuiswerken is opnieuw uitgevonden, het klaslokaal is in de huiskamer, de houseparty app is nog nooit zo populair geweest, de toiletrollen zijn weer aangevuld, alleen de webcams zijn nog altijd volledig uitverkocht.

Op 12 maart kregen we bericht vanuit de bond dat de rest van de zaalcompetitie niet zou worden uitgespeeld. Inmiddels zijn de maatregelen uitgebreid en zal ook de veldcompetitie niet meer van start gaan dit seizoen. Welke gevolgen dit heeft voor de stand in de competitie is vooralsnog onbekend. Op 6 april verwacht de bond hier verder uitsluitsel over te geven. Verder is volgens de huidige berichtgeving het advies om tot 1 juni alle sportaccommodaties volledig gesloten te houden. 

Voor onze leden en de vereniging betekent dit dat de agenda drastisch gewijzigd is. Geen trainingen op de bekende avonden, geen wedstrijden op zaterdag en geen activiteiten tot 1 juni. Zo gaat de spelletjesochtend niet door, is het schutterstoernooi afgelast, het Bink toernooi zal dit jaar niet plaatsvinden en het 45-jarig bestaan zal niet op de oprichtingsdatum gevierd worden. 

Andere zaken blijven natuurlijk ongewijzigd, zo kijken we alvast vooruit naar juni en het seizoen 20/21. Op de site staat alweer de enquête voor de teamindeling van volgend jaar en achter de schermen is de activiteitencommissie druk met de voorbereidingen voor de seizoensafsluiters: de familiedag en het jeugdkamp. 

Iedereen zal merken dat zijn ritme veranderd is. Normaal zijn het de trainingsavonden en wedstrijddagen dat ik mijn energie kwijt kan en dit ook weer terugkrijg door de fijne groep waarmee ik deze sport beoefen. Op dit moment is echter niets normaal maar dat brengt gelukkig ook creativiteit naar boven. Zo worden jullie op maandag en donderdag voorzien van een thuistraining door Annie en Ria uit Senioren 1 en gaan we jullie daarnaast ook de mogelijkheid bieden om toch buiten te kunnen korfballen. Daarvoor stellen wij onze korfbalpalen beschikbaar; we lenen ze uit tot 1 juni. Op deze manier hopen we dat jullie het balgevoel niet verliezen. 

Ik zie jullie hopelijk graag in juni allemaal weer gezond op het korfbalveld!

Sportieve groet,

Jeroen van Kappel
Voorzitter