Home 2020-2021 Update trainingen 27-01-2021

Update trainingen 27-01-2021

0
Update trainingen 27-01-2021

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus hebben de trainingen sinds medio december volledig stil gelegen. In overleg met het bestuur is besloten dat er vanaf woensdag 3 februari voor de jeugd in aangepaste vorm op het veld getraind kan worden. In dit artikel staat belangrijke informatie over het hoe en wanneer en staan de voorwaarden om zo veilig mogelijk te kunnen trainen. Lees dit goed door.

Als gevolg van de maatregelen die in december werden aangekondigd was het niet meer mogelijk om in de zaal te trainen. Er is toen enige tijd getwijfeld of er trainingen op het veld aangeboden zouden worden, maar de combinatie van de toename van het aantal besmettingen, de feestdagen en de temperatuur maakte toen dat dit niet is aangeboden. Inmiddels is de januari maand al bijna ten einde en bestaat er bij zowel het bestuur en de TC als bij diverse leden de wens om in een bepaalde vorm aan lichaamsbeweging te kunnen doen. Om die reden worden er vanaf woensdag 3 februari weer jeugdtrainingen aangeboden.

Het opstarten van deze trainingen is alleen mogelijk als we ons allemaal aan een aantal regels houden. Hierbij worden de regels en richtlijnen van het KNKV en de gemeente Soest in acht genomen. Dit zijn veelal de regels die eerder ook al golden (bij klachten blijf je thuis, geen ouders op het veld, kleedkamers gesloten, handen wassen voor en na de training, kort voor de training aanwezig en direct na afloop naar huis), maar hierbij ook nog enkele aanvullingen.

Voorwaarden
Allereerst geldt dat de trainingen volledig facultatief zijn. Dit houdt in dat niemand verplicht is om te komen trainen. Er zullen veel mensen zijn die graag weer willen trainen, maar we vermoeden dat er ook veel mensen zijn die vanwege de huidige situatie dit nog liever niet willen. Hierbij geldt dus dat er voor ieder trainingsmoment een afweging gemaakt kan worden om wel of niet aan te sluiten. Dit geldt voor alle jeugdleden en ouders, maar ook voor alle trainers. Aanmelden dient vooraf bij de eigen trainer te gebeuren zodat er een overzicht is van het aantal leden dat komt trainen.

Een tweede punt van aandacht is dat de trainers ten alle tijden 1,5 meter afstand van elkaar en van alle jeugdleden houden. Voor de jeugdleden is het van belang om te weten dat de trainers altijd minimaal 1,5 afstand van hen zullen houden. In lijn met de regels hoeven jeugdleden onderling geen afstand te houden.

Een laatste punt is dat het in deze maanden buiten en dus tijdens de trainingen koud kan zijn. Is er sprake van dermate slecht weer dat trainen niet goed mogelijk is, dan zal de training worden afgelast. Wordt er wel getraind, dan is het raadzaam je warm aan te kleden. Vanwege de kou zal er ook beperkt met bal en korf getraind kunnen worden en zullen trainingen veelal op lichaamsbeweging en conditie gericht zijn. Zodra het weer het toelaat worden de trainingen weer meer gericht op de technische korfbalonderdelen.

Trainingstijden
Hieronder de tijden die vanaf woensdag 3 februari gelden. De laatste training eindigt om 20.00 zodat er rekening gehouden wordt met de avondklok. Iedereen heeft dan nog een uur de tijd om thuis te komen.

18.00-18.55 E2, E1 en D1

19.05-20.00 B1, A2 en A1

Voor de Kangoeroes geldt dat er in de loop van de komende weken zal worden bekeken of het mogelijk is om de trainingen te hervatten. Dit hangt met name af van de weersomstandigheden en temperatuur. Voor de senioren geldt dat er voorlopig nog niet getraind kan worden.

We hopen hiermee eenieder die graag wil komen een kans te bieden om dit op wekelijkse basis weer te doen. Daarbij begrijpen wij het volledig als er leden zijn die gezien de huidige situatie nog geen gebruik willen maken van deze mogelijkheid.

Als TC hopen wij jullie zo snel mogelijk op een veilige manier weer te verwelkomen op ons veld!