Home 2020-2021 Hervatting trainen senioren

Hervatting trainen senioren

0
Hervatting trainen senioren

Vanaf woensdag 3 maart wordt het voor de leeftijdsgroep tot 26 jaar weer mogelijk om vrijuit te trainen. Dit biedt mogelijkheden wat betreft het aanbieden van trainingen voor de senioren. Lees verder voor het volledige overzicht van de trainingsmogelijkheden voor senioren de komende weken.

Vanwege de avondklok en het spreiden van de trainingen is er voor gekozen om voor de senioren zowel op de maandagavond als op de zaterdagmiddag momenten te creëren waarop er getraind kan worden. Hierbij geldt, net als bij de jeugd, dat niemand verplicht is om te komen trainen en dat alle trainingen facultatief zijn.  Voorlopig trainen er op de woensdag uitsluitend jeugdteams. Van teams wordt verwacht dat zij zelfstandig invulling geven aan de training tenzij anders afgesproken met de trainer/coach.

Trainingstijden
Maandag van 18.45-20.00 (vanaf 8 maart) op het veld
Zaterdag van 12.00 tot 13.30 (vanaf 6 maart) op het veld

Vanaf maandag 8 maart kan er door de senioren tussen 18.45 en 20.00 getraind worden op ons veld. Hiermee hopen we leden die van verder moeten komen ook de kans te bieden om deel te nemen en tijdig weer op huis aan te gaan.

Vanaf zaterdag 6 maart kan er op de zaterdagmiddag tussen 12.00 en 13.30 getraind worden door seniorenteams. Eventueel kan er dan in overleg een partijvorm worden afgewerkt (zie regels in dit bericht).

Regels
In lijn met de regels vanuit de overheid, de gemeente en de KNKV zijn er een aantal aandachtspunten:
– Teams trainen in principe alleen met het eigen team. Dit houdt in dat S1 en S2 apart van elkaar trainen. Enige uitzondering is S3/S4 aangezien zij altijd al samen trainen.
– Verder geldt voor iedereen van 26 jaar en jonger dat zij vrijuit kunnen trainen en geen onderlinge afstand in acht hoeven te nemen.
– Voor de mensen van 27 jaar en ouder geldt dat zij uitsluitend in tweetallen op anderhalve meter van elkaar mogen trainen. Dit betekent dat zij helaas nog niet mogen deelnemen aan de groepstraining.
– Er is ruimte om partijvormen af te werken waaraan verschillende teams deelnemen. Voorwaarde is wel dat iedereen 26 jaar of jonger is.

Komende weken
Mocht er vanwege een hoge opkomst blijken dat er te weinig palen beschikbaar, dan kan er alsnog besloten worden om meer spreiding aan te brengen. Echter vooralsnog houden we dit schema aan en vertrouwen we erop dat teams onderling de ruimte op het veld en de materialen eerlijk verdelen.

We hopen jullie allemaal snel weer op het veld te zien en wensen jullie veel plezier met de trainingen!