Na de nipte nederlaag tegen ESDO vorige week was Madjoe in Rijnsburg de volgende tegenstander voor De Eemvogels. Op een ouderwets groot veld was de start van de Soesters gezapig. De doelpunten vielen niet en na een ruststand van 7-2 liep de thuisploeg in de tweede helft verder weg. Het slotoffensief van De Eemvogels bracht nog wat doelpunten maar de wedstrijd was toen al gespeeld. Eindstand 20-12.

Na de lange autorit richting de kust was Rijnsburg de eindbestemming voor de eerste uitwedstrijd voor De Eemvogels dit seizoen. Op een groot veld werd de wedstrijd in de felle zon afgewerkt. Na wat aftasten in het begin was het Madjoe dat de voorsprong wist te pakken. Een gebrek aan variatie in de aanval brak De Eemvogels in de eerste helft wat op. De twee doelpunten die voor rust werden gemaakt kwamen uit een vrije bal en een strafworp. Verdedigend werd er niet heel veel weg gegeven maar desalniettemin was het verschil bij rust 5 punten, 7-2.

De tweede helft bracht, mede met was wisselingen aan Soesterse kant, wat meer variatie in de aanval met zich mee. De thuisploeg slaagde er echter telkens in om een tegendoelpunt direct te beantwoorden. Gaandeweg de tweede helft werd het gat weer terug gebracht tot 5 maar dichterbij kwam De Eemvogels niet. Een paar late treffers van Madjoe betekende een eindstand van 20-12.

Na twee duels is De Eemvogels nog puntloos en dus zullen er in de komende wedstrijden punten moeten worden gepakt om een goede uitgangspositie te hebben in het voorjaar. Komende zaterdag is in Soest KCD de volgende tegenstander.

Doelpuntenmakers: Mark Luijk 3x, Jordi Mast 3x, Ilse van Barneveld 2x, Koen van Barneveld 2x, Hélène van den Heuvel 1x, Jeroen van Kappel 1x