De Eemvogels speelde afgelopen zaterdag tegen KCD uit Doorn een goede wedstrijd. In tegenstelling tot de vorige wedstrijden was de start goed en bleef het zowel aanvallend als verdedigend goed overeind. De veranderingen in de startopstelling hadden daarmee het gewenste effect. Bij rust was er een 8-6 voorsprong en kort voor tijd was het gat nog altijd twee. Een eindsprint van de tegenstander maakte dat de winst net buiten bereik bleef en dat beiden teams genoegen moesten nemen met een punt, 15-15.

Na een off-day in de vorige wedstrijd besloot coach Theo van Duinkerken de opstelling iets om te gooien voor de thuiswedstrijd tegen KCD. Na een goede trainingsweek startte het team vol vertrouwen aan de wedstrijd en pakte het direct een 2-0 voorsprong. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd want echt weglopen bij de tegenstander was er voor de Soesters niet bij. Bij rust was het gat nog altijd twee punten en kon de thuisploeg tevreden zijn over het eerste bedrijf.

Na rust werd de druk door de gasten uit Doorn wat opgevoerd en werd het gat snel gedicht. De Eemvogels toonde echter veerkracht door telkens weer een voorsprong te maken op de momenten dat het moest. Richting het einde van de tweede helft had de gehele basisacht gescoord en toonde het daarmee in aanvallend opzicht voldoende variatie op de mat te kunnen leggen. Bij 15-13 en nog een paar minuten op de klok leek een overwinning binnen handbereik. Ondanks het goede spel en de goede wedstrijd werden de laatste minuten helaas niet goed uitgespeeld en kon Doorn nog op gelijke hoogte komen. Eindstand 15-15.

Door het gelijkspel is De Eemvogels van de hatelijke nul af. De eerstvolgende wedstrijd is wederom thuis en ditmaal tegen het onbekende VZOD.

Doelpuntenmakers: Mark Luijk 3x, Elisa van Hengstum 2x, Hélène van den Heuvel 2x, Ilse van Barneveld 2x, Koen van Barneveld 2x, Jeremi Mast 2x, Rianne Koning 1x, Jordi Mast 1x