Na het gelijkspel in de vorige wedstrijd trad De Eemvogels afgelopen zaterdag thuis aan tegen VZOD. Vooraf werd een zware wedstrijd verwacht waarbij met name verdedigend veel scherpte was gevraagd om een groot aantal tegendoelpunten te voorkomen. Op een korte fase in de eerste helft na stond het organisatorisch goed bij de thuisploeg. Na een ruststand van 4-10 werd er een zeer goede tweede helft gespeeld. Helaas was dit onvoldoende voor een goed resultaat. Eindstand 12-14.

Tegenstander VZOD uit Kudelstaart was moeizaam aan het seizoen begonnen ondanks dat vooraf werd verwacht dat de ploeg makkelijk bovenin mee zou kunnen draaien. Het resultaat van de vorige wedstrijd van de tegenstander was echter een duidelijke waarschuwing aangezien het team toen 27 treffers wist te produceren. Desondanks begonnen de Soesters vol vertrouwen na het goede resultaat in de vorige wedstrijd.

De start van de wedstrijd verliep vrij evenwichtig met kansen over en weer. Halverwege de eerste helft brak er een korte periode aan waarbij er minder goed werd verdedigd door De Eemvogels. Het gevolg was direct merkbaar. VZOD scoorde 4 keer kort achter elkaar en het gat was geslagen. Aanvallend liep het aan Soesterse kant nog wat moeizaam en met slechts vier treffers werd de eerste helft afgesloten.

Ondanks de achterstand van 6 punten was de thuisploeg erop gebrand om dit gat in de tweede helft te dichten. Vanaf de hervatting na rust was direct duidelijk dat een goed resultaat er nog in kon zitten. Verdedigend was de druk groot en werden er weinig kansen meer weg gegeven. Aanvallend kwam er steeds meer variatie en zo werd er net als in de vorige wedstrijd over verschillende schijven gescoord. De 12-14 van Elisa van Hengstum was voorlopig haar laatste treffer aangezien ze enige tijd in het buitenland zal verblijven, maar betekende ook dat een goed resultaat dichtbij was. VZOD wist de wedstrijd echter vakkundig uit te spelen waardoor de 12-14 tussenstand ook de eindstand bleek te zijn. Een teleurstellend resultaat maar een hele goede tweede helft waar op verder gebouwd kan worden door coach van Duinkerken.

Komende week reist De Eemvogels naar Utrecht af waar koploper HKC de volgende tegenstanders is.

Doelpuntenmakers: Koen van Barneveld 3x, Elisa van Hengstum 2x, Hélène van den Heuvel 2x, Ilse van Barneveld 2x, Daniëlle Ras 1x, Mark Luijk 1x, Jeremi Mast 1x.