In een matige vertoning van beide teams kon De Eemvogels lang mee met koploper HKC. Een ruststand van 6-3 werd in de tweede helft weg gewerkt en bij 8-8 leek er nog van alles mogelijk in Utrecht. Een zwak einde van de Soesters betekende alsnog een 16-8 nederlaag en teleurstelling aangezien er meer in had gezeten.

Gezien de resultaten van tegenstander en koploper HKC was er bij aanvang niets te verliezen voor De Eemvogels. In een wederom iets gewijzigde samenstelling werd er redelijk begonnen aan de wedstrijd. De verdedigende druk was goed maar het scorend vermogen bleef wat achter waardoor er alsnog met een achterstand de rust in werd gegaan, 6-3.

Na rust wist De Eemvogels langzaamaan dichterbij te komen. In het eerste kwartier in de tweede helft werden er maar twee doelpunten toegestaan. Een vrije bal van invaller Tim Beuving was de vijfde treffer van De Eemvogels na rust en op dat moment leek een goed resultaat meer dan mogelijk. Dit besef leek de ploeg echter te verlammen en plotseling werd er verdedigend veel weg gegeven en scorend lukte het niet meer. HKC prikte er nog 8 doelpunten in korte tijd in en daarmee werd uiteindelijk toch een nederlaag geleden. Gezien het wedstrijdverloop was dit teleurstellend voor de Soesters. Eindstand 16-8.

Komende week staat de uitwedstrijd tegen Huizen op het programma. Een nieuwe kans voor De Eemvogels om de weg naar boven in te zetten.

Doelpuntenmakers: Hélène van den Heuvel 2x, Ilse van Barneveld 1x, Rianne Koning 1x, Koen van Barneveld 1x, Jeroen van Kappel 1x, Tim Beuving 1x, Jordi Mast 1x