De teleurstelling na de nederlaag in de vorige wedstrijd was groot maar het was voor De Eemvogels zaak om de knop om te zetten in de thuiswedstrijd tegen Reehorst. De ploeg uit Ede werd vooraf gezien als een duidelijke titelkandidaat maar wisselt ruime overwinningen af met onverwachte nederlagen. In Soest ontvouwde zich een gelijk opgaande wedstrijd waarin Reehorst de thuisploeg telkens ternauwernood van een voorsprong af wist te houden. Bij een 17-17 tussenstand kon het beide kanten op gaan maar uiteindelijk gingen de gasten met 2 punten naar huis, eindstand 17-19.

In de laatste weken is duidelijk geworden dat De Eemvogels tegen elke tegenstander een kans maken maar dat het ook lastig is gebleken om daadwerkelijk de punten binnen te halen. Tegen het vooraf sterker ingeschatte Reehorst was het gezien de stand op de ranglijst echter nodig om vol voor de winst te gaan. Reehorst begon sterk en pakte een 0-2 voorsprong maar het lukte De Eemvogels om zich terug te knokken. Tot aan de rust bleef het gat ongeveer twee punten en zo gingen de ploegen ook de rust in.

De Soesters kwamen het beste uit de kleedkamer en na 10 minuten in de tweede helft was de stand volledig gelijk getrokken. De thuisploeg slaagde er echter niet in een voorsprong op het bord te krijgen en moest telkens op achterstand komen alvorens de korf weer werd gevonden. Toen het in de slotminuten wederom gelijk werd leek het even alsof De Eemvogels door kon drukken en toch de voorsprong kon pakken. Het had echter de pech dat meerdere zuivere doelpunten werden afgekeurd en dat Reehorst vervolgens toch weer op voorsprong kon komen. In een leuke open wedstrijd ging de ploeg uit Ede met de punten naar huis. Einstand 17-19.

Komende woensdag staat de laatste wedstrijd in de eerste helft van de veldcompetitie op het programma. Directe concurrent ESDO in dan in Kockengen de tegenstander.

Doelpuntenmakers: Mark Luijk 4x, Jordi Mast 4x, Hélène van den Heuvel 3x, Jade Kraaikamp 2x, Koen van Barneveld 2x, Ilse van Barneveld 1x, Jeremi Mast 1x