Na de dubbele overwinning op Huizen speelde De Eemvogels afgelopen zaterdag thuis tegen het bekende De Corvers uit Hilversum. Uit werd er een ruime zege behaald en het doel vooraf was om ook deze keer een flinke score neer te zetten. Bij rust hadden de Soesters al 17 keer gescoord (17-7) en vlak voor tijd werd de 30 aangetikt. Een eindstand van 31-12 en het bericht dat Huizen van Skunk had gewonnen betekende dat De Eemvogels hoe dan ook eerste is geworden in deze verkorte zaalcompetitie.

In de laatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen kon De Eemvogels de eerste plaats in de poule veilig stellen. Met Mark Luijk op de plek van de door griep gevelde aanvoerder Jeremi Mast begon het team messcherp aan de wedstrijd. Vrijwel iedere aanval werd omgezet in een doelpunt waarbij met name Jeroen van Kappel niet leek te kunnen missen. Met 5 treffers van zijn hand voor rust werd het gat al snel geslagen. De dames aan Soester zijde scoorden ook makkelijk mee en bij rust was het gat al 10 punten, 17-7.

Bij de start van de tweede helft werd direct duidelijk dat de ploeg het hier niet bij zou laten. Binnen een minuut was er twee keer gescoord en vlak daarna werd de 20ste treffer gemaakt. De doelpuntenproductie was in tweede helft zeer gevarieerd met onder meer treffers van Daniëlle Ras, Elisa van Hengstum, Mark Luijk, Koen van Barneveld en Jordi Mast. Dit mede mogelijk gemaakt door het ondersteunende werk van Jade Kraaikamp en Ilse van Barneveld. De 30ste treffer kwam van de hand van Hélène van den Heuvel en dit was voor het eerst dat De Eemvogels er in slaagde de barrière van 30 doelpunten in een wedstrijd te doorbreken. Bij 31-12 werd er afgefloten en zo bleven de punten duidelijk in Soest.

Door de winst van Huizen op Skunk is De Eemvogels niet meer te achterhalen en is het 1 wedstrijd voor het einde al duidelijk dat de ploeg als eerste zal eindigen in de poule. Het samenvoegen van de 3e en 4e klasse in de zaal volgend seizoen betekent dat er geen beslissingswedstrijden meer gespeeld zullen worden in dit seizoen. Dit mag de pret echter niet drukken voor De Eemvogels want dit maakt dat het kampioenschap nu al gevierd kan worden. Volgende week is Skunk de laatste tegenstander alvorens de veldcompetitie weer wordt hervat.

Doelpuntenmakers: Jeroen van Kappel 7x, Elisa van Hengstum 5x, Mark Luijk 5x, Daniëlle Ras 4x, Hélène van den Heuvel 4x, Koen van Barneveld 3x, Jordi Mast 3x