Na de winst vorige week tegen de Corvers was al duidelijk dat De Eemvogels niet meer ingehaald konden worden op de ranglijst. De afsluitende wedstrijd van het zaalseizoen in Nijmegen ging dan ook nergens meer om. De teams wisten er desondanks een echte wedstrijd van te maken waarbij het publiek de grote winnaar werd. Na een 10-9 achterstand bij rust kwamen de Soesters een paar seconden voor het einde op een 18-19 voorsprong. Een laatste poging in het fluitsignaal betekende uiteindelijk een 19-19 gelijkspel. Daarmee sluit De Eemvogels het zaalseizoen af als ongeslagen kampioen.

In Nijmegen was Skunk de tegenstander en de thuisploeg ging zeer enthousiast van start. In een gelijk opgaande eerste helft werd er om en om gescoord en konden beide teams het verschil niet groter maken dan 2 punten. Bij rust keek De Eemvogels tegen een nipte achterstand aan en was er nog niets verloren.

Na rust bleef het hard werken om tot goede kansen te komen. De inzet leverde uiteindelijk telkens een doelpunt op maar de schotzuiverheid van Skunk maakte dat er geen gat geslagen kon worden. Een paar seconden voor het einde kwam De Eemvogels op een 18-19 voorsprong. Skunk mocht echter toch nog een keer aanvallen en toen de scheidsrechter de wedstrijd af floot werd een laatste poging toch nog goedgekeurd. De 19-19 eindstand mocht de pret echter niet drukken. Na een solide zaalseizoen staat De Eemvogels op een terechte eerste plaats en kan de ploeg met vertrouwen de tweede helft van het veldseizoen starten.

Op 23 april wordt de veldcompetitie hervat.

Doelpuntenmakers: Hélène van den Heuvel 5x, Jordi Mast 5x, Koen van Barneveld 3x, Elisa van Hengstum 2x, Jeremi Mast 2x, Jeroen van Kappel 1x, Mark Luijk 1x