Afgelopen zaterdag vond de hervatting van het veldseizoen op de korfbalvelden plaats. Voor De Eemvogels was dit een thuiswedstrijd tegen Madjoe uit Rijnsburg. De uitwedstrijd eerder dit seizoen werd ruim verloren en na een moeizame start zaterdag leek het voor De Eemvogels weer die kant op te gaan (0-5). Bij rust was het gat terug gebracht tot 3 maar op de belangrijke moment wist Madjoe telkens de korf te vinden. Eindstand 7-12.

Bij de start van de wedstrijd was het duidelijk dat de thuisploeg vooral in de aanval zoekende was. Pas na 20 minuten werd er eindelijk een doelpunt gemaakt door de thuisploeg. De verdedigende arbeid maakte dat er slechts 5 tegentreffers geïncasseerd werden voor rust. Daarmee was er in de tweede helft nog van alles mogelijk.

In een sterke fase na rust werd het gat terug gebracht tot 2 punten maar juist op dat moment scoorde Madjoe uit twee aanvallen direct 2 keer. De Eemvogels moest het antwoord daarop schuldig blijven. Zo eindige een moeizame wedstrijd voor beide ploegen in een verdiende overwinning voor de bezoekers.

De eerstvolgende wedstrijd is op 14 mei in Doorn tegen KCD. Voor De Eemvogels een nieuwe kans om de benodigde punten te gaan pakken.

Doelpuntenmakers: Koen van Barneveld 3x, Mark Luijk 2x, Hélène van den Heuvel 1x, Jeremi Mast 1x