Na diverse overwinningen in de afgelopen weken kon dit weekend met een overwinning op Huizen lijfsbehoud worden binnengehaald. De heenwedstrijd werd nog ongelukkig verloren tegen deze tegenstander terwijl er in de zaal tweemaal een overwinning voor De Eemvogels was. De eerste helft verliep voor beide teams moeizaam. Na een ruststand van 3-3 werd het in tweede helft een betere wedstrijd. Een sterke start van de tweede helft was voldoende om het gat te slaan en de overwinning binnen te halen. Eindstand 10-8.

Beide teams hadden het lastig met de warmte zaterdag en kwamen maar moeizaam in het spel. Pas na 10 minuten opende Huizen te scoren en direct daarop volgde de gelijkmaker. Dit ging de eerste helft zo door en bij 3-3 werd er gefloten voor de rust. Verdedigend stond het prima bij de Soesters maar aanvallend moest het beter.

Dit werd de tweede helft gelijk opgepakt met drie treffers op rij voor De Eemvogels. Daarmee was het gat geslagen en had het team de taak dit tot het einde vast te houden. Huizen kwam een aantal keer terug tot op 2 maar vrijwel altijd werd dit direct beantwoord met een treffer van de thuisploeg. Met een 10-8 eindstand werd een mooie overwinning behaald en stijgt de ploeg in 1 keer twee plaatsen op de ranglijst. Met nog 1 competitieronde te gaan kan De Eemvogels nog op de plaatsten 5, 6 of 7 eindigen. Echter gezien het aantal behaalde punten is degradatie voorkomen en zal het team volgend seizoen ook in de 3de klasse uit blijven komen op het veld.

Doelpuntenmakers: Daniëlle Ras 2x, Hélène van den Heuvel 2x, Elisa van Hengstum 1x, Ilse van Barneveld 1x, Jade Kraaikamp 1x, Mark Luijk 1x, Jeremi Mast 1x, Jordi Mast 1x