Home 2022-2023 Winst in Zeewolde betekent eerste punten De Eemvogels

Winst in Zeewolde betekent eerste punten De Eemvogels

0

Na de nipte nederlaag in de openingswedstrijd van het seizoen vorige week lag er voor De Eemvogels in Zeewolde een kans om de eerste punten bij te schrijven. Met dezelfde basisacht werd er, ondanks de lastige weersomstandigheden, een solide wedstrijd gespeeld. De ruststand van 3-7 werd in de tweede helft nog wat verder uitgebreid. Met een eindstand van 7-16 kon De Eemvogels met een goed gevoel en de volle punten terug naar Soest.

In het verleden speelden De Eemvogels en Wolderwijd vrijwel iedere competitie tegen elkaar. Het was inmiddels even geleden maar afgelopen zaterdag was het dan eindelijk weer zover. Zeer wisselende weersomstandigheden maakten het lastig om zuiver te schieten. Het begin van de wedstrijd stond dan ook niet bol van de vele doelpunten. Aan de kant van De Eemvogels was het Koen van Barneveld die echter wel met scherp schoot. De eerste vier treffers aan Soester kant kwamen van zijn hand. Doelpunten van Jade Kraaikamp, Maurice van Dillen en Ilse van Barneveld bepaalden de ruststand op 3-7 in het voordeel van De Eemvogels.

In de tweede helft veranderde er weinig in het spel van beide ploegen. Verdedigend stond het bij De Eemvogels goed waardoor er weinig werd weggegeven. Aanvallend werd uiteindelijk vaak een oplossing gevonden en dit resulteerde in doelpunten van onder meer Elise Koning en van de gebroeders Mast. Bij een 7-16 eindstand werd er afgefloten door de goede leidende scheidsrechter. Een mooi resultaat voor De Eemvogels en daarmee gelijk ook de eerste punten van dit seizoen.

Volgende week speelt het team thuis tegen Purmer uit Purmerend.

Doelpuntenmakers: Koen van Barneveld 6x, Maurice van Dillen 3x, Jeremi Mast 2x, Jordi Mast 2x, Jade Kraaikamp 1x, Elise Koning 1x, Ilse van Barneveld 1x