Home 2022-2023 Wederom ruime zege voor De Eemvogels

Wederom ruime zege voor De Eemvogels

0

Na de ruime zege vorige week in Zeewolde stond er voor De Eemvogels een thuiswedstrijd tegen Purmer uit Purmerend op het programma. Na een wat moeizame start werd voor rust al een gat geslagen van 5 punten verschil (8-3). In een fysieke tweede helft wist De Eemvogels de score, mede door de vele strafworpen, verder uit te breiden. Eindstand 15-5.

In herfstachtig weer was het net als vorige week Koen van Barneveld die de score opende voor de Soesters. Na enkele doelpunten over en weer was het Daniëlle Ras die na goed voorbereidend werk van Hélène van den Heuvel het eerste gat wist te slaan. In het restant van de eerste helft liet De Eemvogels nog slechts 1 treffer door en wist het zelf tot 8 doelpunten te komen.

In de tweede helft werd de wedstrijd meer fysiek. Dit was in het voordeel van De Eemvogels dat in een kort tijdsbestek zes strafworpen meekreeg. Als team werd er uitstekend verdedigd en zo werden er in de tweede helft slechts twee tegentreffers geïncasseerd. Met de 15-5 werd een gat van 10 geslagen in een wedstrijd die toen al gespeeld was.

Na de zege van vorige week wederom een goede overwinning van De Eemvogels. In de huidige poule zitten de meeste teams dicht bij elkaar en na deze twee punten kan De Eemvogels omhoog blijven kijken. Volgende week staat wederom een thuiswedstrijd op het programma. Dan is DKV Victoria uit Diemen de tegenstander.

Doelpuntenmakers: Daniëlle Ras 4x, Jordi Mast 3x, Koen van Barneveld 3x, Ilse van Barneveld 2x, Jeremi Mast 2x, Hélène van den Heuvel 1x