Home 2022-2023 Nipte nederlaag De Eemvogels

Nipte nederlaag De Eemvogels

0

Afgelopen zaterdag was in Soest Koveni uit Nieuwegein de tegenstander. Eerdere wedstrijden tussen beide teams gingen vrijwel altijd gelijk op en konden alle kanten op vallen. Ook deze keer bleek het een spannende strijd. Een mindere fase van De Eemvogels in de eerste helft maakte dat Koveni met een voorsprong van 4 punten de rust in ging (6-10). Na rust speelde de thuisploeg sterk maar duurde de wedstrijd net te kort om langszij te komen. Eindstand 18-20.

Met diverse mutaties als gevolg van blessures en ziekte begon De Eemvogels aan de wedstrijd. Met A-junioren Stijn Zwart en July Felten op de bank en Mia Visser in de basis werd er goed gestart. Treffers van Koveni werden in het eerste gedeelte van de wedstrijd telkens beantwoord. Met name Koen van Barneveld schoot in deze fase met scherp. Tegen het einde van de eerste helft, waarin beide ploegen verdedigend goed stonden, stokte de productie bij de Soesters. Koveni liep langzaam weg zonder een antwoord van De Eemvogels. Bij rust was dan ook een gat geslagen (6-10).

Na rust scoorde Koveni direct en dit gat bleef een minuut of 20 gelijk. Iedere keer als De Eemvogels scoorde werd in de daaropvolgende aanval een tegentreffer geïncasseerd. In de laatste 10 minuten werd dit patroon doorbroken. De Eemvogels bleef geduldig zoeken naar de juiste kansen. Jeremi Mast was met 5 doelpunten in de tweede helft vaak het eindstation van deze aanvallen. De 18-20 van Jeroen van Kappel met nog 2 minuten te gaan maakte het nog even spannend. Gescoord werd er echter niet meer. Eindstand 18-20.

Volgende week speelt De Eemvogels in Zeewolde tegen het bekende Wolderwijd. Dit is de laatste wedstrijd voor de kerstperiode.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 6x, Koen van Barneveld 5x, Jeroen van Kappel 3x, Jordi Mast 2x, Birgit Brouwer 1x, Daniëlle Ras 1x