Home 2022-2023 Koploper blijkt maatje te groot voor De Eemvogels

Koploper blijkt maatje te groot voor De Eemvogels

0

Na de goede overwinning vorige week stond er nu een thuiswedstrijd op het programma voor de korfballers van De Eemvogels. Ongeslagen koploper Hellas ’63 uit Nunspeet was de tegenstander. In de heenwedstrijd ging het tot kort na rust gelijk op en werd er uiteindelijk wat geflatteerd alsnog verloren. In Soest was het minder spannend. Verdedigend hadden de teams de zaken goed op orde waardoor er tot aan de rust weinig werd gescoord. Na rust liep Hellas weg en pakte de uitploeg de verdiende punten mee. De Eemvogels gaat ondanks het verlies met vertrouwen richting de resterende wedstrijden. Eindstand 9-18.

De vele wisselingen als gevolg van afwezigen, blessures en omzettingen in de afgelopen weken bij De Eemvogels maakten dat het de afgelopen weken zoeken was naar het ritme. In tegenstelling tot de vorige weken werd het ritme in verdedigend opzicht snel gevonden. De Soesters gaven weinig weg en halverwege de eerste helft stond het pas 1-2. De echte scherpte in de afronding was er helaas niet waardoor Hellas voor rust een kleine voorsprong wist te pakken (4-6).

Na rust pakte de uitploeg direct het initiatief en werd er een onoverbrugbaar gat geslagen. Van 4-8 ging het naar 5-11 en zo verder tot aan de eindstand van 9-18. Hellas pakte daarmee de punten en waarschijnlijk zeer spoedig ook het kampioenschap. Voor De Eemvogels was het echter een wedstrijd waar veel positieve punten uit konden worden meegenomen. Verdedigend stond het team goed en de balans was beter dan in voorgaande wedstrijden. Volgende week speelt het team uit tegen Koveni.

Doelpuntenmakers: Koen van Barneveld 4x, Maurice van Dillen 3x, Daniëlle Ras 1x, Jordi Mast 1x