Home 2022-2023 De Eemvogels beloont zichzelf niet in Nieuwegein

De Eemvogels beloont zichzelf niet in Nieuwegein

0

Sinds een paar weken heeft De Eemvogels het verdedigend weer goed op orde. In Nieuwegein legde het team tegen Koveni wederom een verdedigend sterke wedstrijd op de mat. Bij rust was een 8-9 voorsprong en hadden de Soesters het beste van het spel. Halverwege de tweede helft stokte de doelpuntenproductie en werd er uiteindelijk een nipte nederlaag geleden, 16-13.

In Nieuwegein werd in de eerste helft een vroege achterstand geduldig omgezet in een voorsprong. De scherpte in de afronding was er nog niet helemaal maar lange aanvallen werd uiteindelijk toch in doelpunten omgezet. Bij rust  stond er een 8-9 voorsprong voor De Eemvogels op het bord en lagen er meer dan voldoende kansen om de winst mee naar Soest te nemen.

Na rust werd het gat uitgebreid tot 2 maar in de daaropvolgende aanvallen wist de thuisploeg gelijk te maken. Er brak vervolgens een moeizame fase aan voor De Eemvogels waarin de vele schoten telkens net uit de korf draaiden. Koveni was scherper in de afronding en wist langzaam weg te lopen. Bij een gat van 4 was de wedstrijd gespeeld. De laatste treffer van Soester hand was slechts voor de statistieken. Eindstand 16-13.

Doelpuntenmakers: Jeremi Mast 4x, Koen van Barneveld 3x, Daniëlle Ras 2x, Elise Koning 2x, Jordi Mast 2x