Home 2022-2023 De Eemvogels delft het onderspit in gelijk opgaande strijd

De Eemvogels delft het onderspit in gelijk opgaande strijd

0

Na een korte pauze vanwege de voorjaarsvakantie stond afgelopen zaterdag eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma voor de korfballers van De Eemvogels. In Soest was Wolderwijd de tegenstander. De heenwedstrijd werd ruim gewonnen maar beide teams zijn normaal gesproken flink aan elkaar gewaagd. Dit werd wel duidelijk toen er bij rust een 8-9 tussenstand op het bord stond en de teams twee minuten voor tijd nog gelijk stonden (20-20). Wolderwijd wist in de slotfase net wat beter af te ronden en zo de wedstrijd over de streep te trekken. Eindstand 20-22.

Zoals wel vaker dit seizoen keek de thuisploeg kort na het begin van de wedstrijd tegen een achterstand aan (2-4). Verdedigend werd er nog wat teveel ruimte gegeven en aanvallend kon de ploeg wat te weinig herhalen. Op inzet bleef het team echter goed in de wedstrijd en bij rust was er nog maar een minimaal verschil (8-9).

Met wat omzettingen in de rust kwamen de Soesters uitstekend uit de kleedkamer. De verdedigende druk was hoog en aanvallen werden sneller afgerond. Bij 16-15 werd de eerste voorsprong gepakt en drie minuten voor tijd stond het 20-19 in Soesters voordeel. Het stokken van de doelpuntenproductie bij De Eemvogels kwam echter op het verkeerde moment en Wolderwijd wist na de gelijkmaker ook direct de voorsprong te pakken. Een slotoffensief kwam niet meer van de grond en de bezoekers gingen uiteindelijk met de punten naar huis.

Een zure nederlaag voor De Eemvogels in een wedstrijd waarin het team minimaal recht had op een gelijkspel. In de resterende drie weken wordt de zaalcompetitie afgerond. Volgende week is in Huizen K.V. Huizen de tegenstander.

Doelpuntenmakers: Koen van Barneveld 6x, Jordi Mast 5x, Elise Koning 3x, Jeroen van Kappel 2x, Ilse van Barneveld 1x, Daniëlle Ras 1x, Jade Kraaikamp 1x, Maurice van Dillen 1x