Home 2022-2023 Eemvogels pakt de punten in zonovergoten Purmerend

Eemvogels pakt de punten in zonovergoten Purmerend

Afgelopen zaterdag werd er, na een korte stop als gevolg van de meivakantie, weer een competitiewedstrijd afgewerkt door De Eemvogels. In Purmerend was Purmer de tegenstander. Op deze prachtige lentedag was de start van de Soesters goed en was er een voorsprong bij rust (4-7). Na rust bleek het scoren zeer lastig maar was de overwinning voor De Eemvogels. Eindstand 6-11.

Met Rianne Koning in de basis startte De Eemvogels goed aan de wedstrijd. Ilse van Barneveld scoorde 2 keer en na treffers van de gebroeders Mast was de 0-4 voorsprong een feit. In het restant van de eerste helft scoorden beide teams om en om. Bij rust was de voorsprong er nog steeds voor De Eemvogels dankzij treffers van Jeroen van Kappel en Jeremi Mast.

Na rust brak er een zeer moeizame fase aan voor het team. Verdedigend stond het als een huis, maar aanvallend lukte er vrijwel niets. Pas na ongeveer 20 minuten in de tweede helft werd er eindelijk gescoord en was het verschil weer vier. De 6-11 van Maurice van Dillen was het slotakkoord van een moeizame overwinning.

Volgende week speelt De Eemvogels uit in Diemen tegen DKV. Gezien de resultaten in de poule is het zaak dat De Eemvogels punten blijft pakken om lijfsbehoud te garanderen.

Doelpuntenmakers: Ilse van Barneveld 3x, Jeremi Mast 3x, Jordi Mast 3x, Jeroen van Kappel 1x, Maurice van Dillen 1x