Home 2022-2023 De Eemvogels zo goed als zeker van handhaving ondanks nederlaag

De Eemvogels zo goed als zeker van handhaving ondanks nederlaag

0
De Eemvogels zo goed als zeker van handhaving ondanks nederlaag

In de uitwedstrijd tegen koploper Luno ging het tot 3-3 gelijk op. Daarna liep de thuisploeg steeds wat verder weg en verloor De Eemvogels uiteindelijk met 16-12. Door de resultaten op de andere velden is handhaving echter zo goed als zeker en daarmee is de doelstelling voor dit seizoen behaald.

Met een voorsprong van 2 punten op de naaste belager begon De Eemvogels aan de wedstrijd in Linschoten. Door treffers van Koen van Barneveld, Jeroen van Kappel en Jeremi Mast ging het bij de start gelijk op. Luno kwam echter makkelijker tot scoren en wist voortdurend de druk op de Soesterse verdediging te houden. De thuisploeg liep uit naar 8-4 en wist daarmee een gat te slaan. Dit gat bleef in het restant van de wedstrijd gelijk en uiteindelijk stond er een 16-12 eindstand op het bord.

Door de winst van Dunas op Wolderwijd houdt De Eemvogels de twee punten voorsprong. Met nog 1 competitieronde kunnen beide teams nog gelijk komen maar het veel betere doelsaldo van De Eemvogels lijkt voldoende voor handhaving. Daarmee is de doelstelling van het seizoen behaald en staat er volgende week thuis tegen Fluks uit Noordwijk weinig meer op het spel.

Doelpuntenmakers: Elise Koning 2x, Koen van Barneveld 2x, Ilse van Barneveld 1x, Rianne Koning 1x, Jade Kraaikamp 1x, Daniëlle Ras 1x, Jeroen van Kappel 1x, Maurice van Dillen 1x, Jeremi Mast 1x, Jordi Mast 1x