Home 2024-2025 Twee overwinningen bij start seizoen De Eemvogels

Twee overwinningen bij start seizoen De Eemvogels

0

De seizoensopener van De Eemvogels was verplaatst van zaterdag 7 september naar donderdag 12 september. Twee dagen later stond direct het tweede competitieduel op het programma. Donderdag werd er in Maartensdijk gewonnen met 10-13. Zaterdag werd in Soest Wolderwijd met 24-7 verslagen. Een prima start van het seizoen voor de Soesters.

Onder leiding van nieuwe aanvoerder Ilse van Barneveld, en met de van een lange reis teruggekeerde Koen van Barneveld in de basis, begon De Eemvogels tegen TZ aan de eerste competitiewedstrijd. Verdedigend stond het team, zoals gebruikelijk, goed en kreeg de tegenstander weinig ruimte om tot goede aanvallen te komen. Aanvallend was het nog zoeken, mogelijk ook door de nieuwe samenstelling van de vakken. Bij rust stond de thuisploeg met 7-6 voor. Na rust werd er orde op zaken gesteld en won De Eemvogels met 10-13.

Twee dagen later was Wolderwijd in Soest de tegenstander. Met de gestopte maar gedeeltelijk teruggekeerde Jeremi Mast als reserve op de bank werd in deze wedstrijd al snel duidelijk dat het krachtsverschil groot was. Bij rust hadden de Soesters al bijna 15 treffers gemaakt. In de tweede helft werd iets gas teruggenomen en kon er goed geoefend worden met het inslijpen van de aanvalspatronen. Eindstand 24-7.

Komende zaterdag speelt De Eemvogels in Zeist tegen RDZ.

Doelpuntenmakers 12-9: Koen van Barneveld 3x, Jeroen van Kappel 3x, Elise Koning 2x, Ilse van Barneveld 2x, Nando Kraaikamp 2x, Nathanja Snoek 1x

Doelpuntenmakers 14-9: Jordi Mast 6x, Koen van Barneveld 5x, Jeroen van Kappel 3x, Ilse van Barneveld 3x, Elise Koning 2x, Nando Kraaikamp 2x Jade Kraaikamp 2x, July Felten 1x,