Home 2012-2013 vr 24 mei: Geocaching

vr 24 mei: Geocaching

0
vr 24 mei: Geocaching

geocaching

Op vrijdagavond 24 mei gaan we weer met De Eemvogels geocachen. We starten deze keer bij het Baarns Bosbad. Zoek jij ook mee?

Het wordt de 3e keer dat we een tocht gaan lopen en intussen via allerlei leuke waypoints “de schat” vinden. De eerste keer was in de Korte Duinen, waar we de Dino Cache zochten en vonden. Vorig jaar struinden we door het Baarnsche Bos om Gonz Gonzales te vinden en daarna de nachtcache met de zaklantaarns deden. Sindsdien zijn er meer Eemvogelgezinnen verslaafd en wordt er over de hele wereld caches gezocht.

Dit keer gaan we starten bij het Baarns Bosbad en lopen we een route van ca. 4 km. langs allerlei leuke huisjes. Deze cache heet “Rijtjeshuis” en is vooral met kinderen een aanrader om te doen.

Wat is Geocaching?
Geocaching is een populair spel waarbij je met een GPS op zoek gaat naar een schat (de cache). Zo’n cache is bijvoorbeeld een munitiekistje of een waterdicht bakje. In de cache zit altijd een logboekje, waarin je je naam schrijft als bewijs dat je de cache gevonden hebt (loggen). Die naam is meestal een speciaal voor het geocaching bedachte naam (nick name). In het kistje zitten ook vaak spulletjes zoals sleutelhangers, knuffels, spelletjes etc., die je mag ruilen voor iets van gelijke of hogere waarde.

Wat heb je nodig om te gaan geocachen?
Een GPS-ontvanger om de coördinaten in te voeren. Naast de navigatiesystemen zijn er ook mobieltjes, de smartphones, met een GPS-ontvanger. In combinatie met mobiel internet zou je overal en altijd moeten kunnen geocachen en vormt dit natuurlijk een goede combinatie. De gevoeligheid van de GPS-ontvanger verschilt echter wel per mobieltje zodat de nauwkeurigheid ook sterk kan variëren. Toch zijn er geocachers die een mobieltje gebruiken met bijvoorbeeld deze officiële Geocaching-app of de gratis app c;geo. Omdat ik het leuk vind om jullie met een van mijn hobby’s in aanraking te laten komen, hoef je natuurlijk geen GPSte hebben om mee te gaan op dit avontuur. Wel mag je wat kleinigheidjes bij je hebben om te kunnen ruilen, als we de cache gevonden hebben.

24 mei
Het is de bedoeling, dat we om 18.30 uur verzamelen bij het Baarns Bosbad. Ook ouders en andere gezinsleden kunnen mee. Normaal loop je 4 kilometer in een uur, maar omdat we ook moeten zoeken en de tijd nemen om de waypoints te bekijken zal het langer duren. Graag zou ik ook willen weten met hoeveel personen we gaan zoeken en of er mensen een GPS bij zich hebben. En of er mensen meegaan met cache-ervaring. Dan kunnen we meerdere groepjes maken.

Nieuwsgierig geworden? Lees meer over geocaching op www.geocaching.com.
Wil je meedoen? Meld je dan bij mij aan, mail naar agnes@eemvogels.nl.