Home 2013-2014 De Eemvogels verliest wederom van Ermelo

De Eemvogels verliest wederom van Ermelo

0

S1 2013-2014_4305
Afgelopen zaterdag was De Eemvogels op bezoek bij Ermelo. Ermelo maakt in theorie nog kans op het kampioenschap. De thuiswedstrijd tegen Ermelo werd nipt verloren (9-11), De Eemvogels zijn zeker niet kansloos mits het goede spel van vorige week kan worden voortgezet.

Na vorige week gewonnen te hebben van Rood-Wit, wilde De Eemvogels deze keer de punten pakken tegen het altijd lastige Ermelo. De Eemvogels begon voortvarend en kwam op een 0-2 voorsprong. Daarna sloot Ermelo aan, tot 4-4 ging het gelijk op . Vlak voor rust sloeg Ermelo een gat van twee punten en ging de wedstrijd met 7-5 de rust in.
Ermelo schoot eenvoudig weg meer ballen door de korf, waar De Eemvogels het vizier niet op scherp had staan. Eerder dit seizoen bleek ook al dat de kansen er wel waren, maar de scherpte ontbrak. Wilde De Eemvogels wat veranderen, dan moest er in de tweede helft weer scherp gestart worden.
Ermelo schoot echter uit het niets een paar ballen door de korf, waardoor het voor De Eemvogels heel lastig werd om nog wat te kunnen betekenen in deze wedstrijd. Het gat van 5 punten werd nog wel teruggebracht tot 3(12-9), maar in de slotfase scoorde liep Ermelo weer uit. Zo werd de eindstand 17-10.
De score is gezien het spelbeeld tijdens de wedstrijd wat geflatteerd, maar Ermelo is zeker de terechte winnaar. De Eemvogels heeft veel moeite met constant presteren, een meer ervaren ploeg als Ermelo weet op het juiste moment gas te geven.