Home 2013-2014 SGV 1 – De Eemvogels 1

SGV 1 – De Eemvogels 1

0

S1 2013-2014_4305Zaterdagmiddag 19 april traden de spelers van De Eemvogels in een uitwedstrijd aan tegen SGV uit Culemborg. Beide ploegen hadden evenveel punten voor deze wedstrijd dus een overwinning zou betekenen dat er een gat werd geslagen.

De Soester ploeg begon zeer sterk aan de wedstrijd, Jordi Mast en Henk Luijk wisten beiden snel te scoren. Na een tegentreffer van SGV kwam De Eemvogels helemaal los. Twee doelpunten van Jeremi Mast, de tweede van Jordi Mast, en treffers van Nienke van Berkel en Jade van den Brul brachten de stand op 1-7. Vooral de treffer van Jade van den Brul was van grote schoonheid, een voortreffelijke aanvallende actie van de sterk spelende Ilse van Barneveld werd koelbloedig afgerond door Van den Brul. SGV had een korte opleving met twee doelpunten op rij, maar Jeroen van Kappel wist De Eemvogels met een goed gevoel de kleedkamer in te sturen door een moeilijke bal goed af te ronden. Bij rust stond het 3-8.

Na rust ging het Soesterse achttal op dezelfde voet verder. De verdediging stond als een huis en aanvallend werd er geduld opgebracht en er werd zorgvuldig omgegaan met de geboden kansen. Henk Luijk, Jade van den Brul en de gebroeders Mast brachten hun doelpuntentotaal allen op drie in de tweede helft. SGV wist hier slechts twee treffers tegenover te stellen. Na het laatste fluitsignaal stond er een prachtige 5-14 overwinning op het scorebord. Coach Rick Mast was zeer tevreden over het vertoonde spel en in het bijzonder de teamprestatie. Speciaal woord van dank gaat uit naar Kathja Rauch en Ilse van Barneveld die beiden moeiteloos meedraaiden en een belangrijk aandeel in de overwinning hadden.