Home 2014-2015 Eemvogels heeft geen moeite met Argus

Eemvogels heeft geen moeite met Argus

0
Eemvogels heeft geen moeite met Argus

S1 2014-2015

Zaterdag 11 oktober speelde Eemvogels in Weesp een wedstrijd die het verplicht was te winnen.

Deze zaterdag ging de reis naar Weesp. De tegenstander Argus was al bekend bij ons. Aangezien we vaker dan eens van ze gewonnen hebben in het verleden was een overwinning zeer denkbaar. Maar voor elke nieuwe wedstrijd geldt hetzelfde; je begint met 0-0 en het is pas klaar na 70 min korfballen. Na de verloren inhaalwedstrijd tegen Hebbes van afgelopen woensdagavond moesten we nodig weer punten gaan pakken in deze nogal spannende competitie. Een overwinning zou ons namelijk weer in de race brengen om mee te blijven doen voor het kampioenschap.

Ondanks de regen gingen we goed van start. Al snel wist ons eerste aanvalsvak te scoren. Henk was succesvol met een afstandschot en daarna Irina met een doorlopbal, doordat ze mooi de looplijn afmaakte.

Ook het 2e aanvalsvak scoorde vrij snel met een goede actie van Danielle (doorloopbal) en een mooi afstandschot van Jeremi. Met een 4-0 voorsprong kwamen we echt lekker in de wedstrijd, tenslotte is het net iets makkelijker spelen als je gaatje hebt geslagen ten opzichte van je tegenstander. Het baltempo lag hoog maar dit leidde niet tot onzorgvuldigheid. Sterker nog, we maakten keer op keer de juiste keuzes. Als je zelf het idee had dit is wel een kansje maar iemand anders had een betere kans dan maakte we de goede keuzes daarin. Hier uitvolgend scoorde Jade met een afstandschot en Jordi wist een kansje achter de korf(een KAK-je?) te verzilveren. Met leuke acties en veel goed samenspel werd de thee ingeluid met een stand van 3-10.

In de rust mochten we de complimenten van de trainer Rick Mast in ontvangst nemen, maar…we waren er nog niet. Mooie voorsprong, maar we moesten natuurlijk niet gaan denken dat we dit even makkelijk zouden afmaken.

Al snel kregen we in de gaten dat we weer ons eigen spelletje moesten gaan spelen aangezien het onderlinge verschil gelijk bleef, stand 5-12. Gelukkig ging de zon schijnen, letterlijk en duidelijk merkbaar ook in het spel van de Eemvogels. Er waren leuke acties in het spel te zien die we vaak ook in de trainingen doen. Bijvoorbeeld: wanneer je een doorloopbal maakt en je looplijn afmaakt ipv van te stoppen, dan is er een zeer grote kans dat je na het missen van de korf toch nog een kans achter de korf krijgt. Dat werd perfect gedaan door Nienke, waardoor ze de stand op 5-13 kon zetten. Toen was het alleen nog belangrijk om deze wedstrijd lekker uit te spelen. In de allerlaatste minuut scoorde Jeroen nog middels een doorloopbal. Eindstand 7-17. Lekker hoor!

Het mooie van dit team is dat we heel erg gegroeid zijn en dat iedereen even belangrijk is voor het team. Deze wedstrijd was daar een mooi voorbeeld van gezien het feit dat iedereen gescoord heeft. Coach Rick was zeer tevreden en bezorgde ons een “douche” aan complimenten…altijd fijn.

Nu op naar volgende week, de laatste veldwedstrijd voor de zaalcompetitie begint. De laatste wedstrijd wordt een zeeeeer belangrijke! Deze moeten we winnen om een gedeelde eerste plaats te bemachtigen(periode-kampioen) zodat we, na de zaalcompetitie, de veldcompetitie hoog kunnen afsluiten. Kampioenschap? De ambities en de potentie is er zeker, maar er zijn nog vele wedstrijden te gaan.