Home 2014-2015 Eemvogels wint belangrijke wedstrijd

Eemvogels wint belangrijke wedstrijd

0

S1 2014-2015
Op zaterdag 18 oktober speelde de Eemvogels een inhaalwedstrijd tegen ESDO, bij winst konden beide partijen de eerste plaats overnemen.

ESDO is een bekende tegenstander die vaak op de tweede plaats eindigde in de poule de afgelopen jaren en dus nooit promoveerde. Vorig jaar wisten De Eemvogels 1 van de 4 gespeelde partijen tegen ESDO om te zetten in winst. Willen de Eemvogels vooruitgang blijven boeken, dan moest er dus gewonnen worden van ESDO.

De wedstrijd begon voortvarend voor De Eemvogels, ze kwamen al snel op een 2-0 voorsprong door schoten van Jordi Mast en Henk Luijk. Daarna deed ESDO wat terug, maar door zorgvuldig te spelen en een zuiverheid die hoog lag, liepen De Eemvogels snel uit. Achtereenvolgens scoorde Jade Kraaikamp, Henk Luijk, Jordi Mast en Jeroen van Kappel. De ruststand was 8-1, ESDO kwam een beetje beduusd over. Dit waren ook De Eemvogels niet gewent om zo op voorsprong te komen tegen de nummer 2 van de poule. Tijdens het praatje in de rust van Rick Mast kwam naar voren dat ESDO wel vaker op grote achterstand is gezet en vervolgens toch nog de punten pakte. De Eemvogels waren dus attent op eventueel terugkomen van ESDO.
De tweede helft begon dan ook moeizaam, na een aantal minuten wist ESDO nog een keer te scoren voordat Jade Kraaikamp de stand op 9-2 bracht. Daarna gingen De Eemvogels op dezelfde weg als voor de rust verder, Jordi Mast en Nienke van Berkel brachten de stand op 11-3. Daarna scoorde Jeroen van Kappel met een prachtige doorloopbal. In de laatste twee minuten werd nog driemaal gescoord, Nienke van Berkel scoorde met een leep wegtrekballetje het laatste doelpunt aan de kant van De Eemvogels. De eindstand was 13-5.
Dit resultaat had niemand durven dromen, ESDO speelde dan ook niet haar sterkste wedstrijd. De Eemvogels heeft nu dus de eerste plek op doelsaldo overgenomen van Hebbes, hierdoor is het eerste team herfstkampioen! We gaan vol goede moed de zaal in. Waarschijnlijk spelen De Eemvogels op 8 november tegen SGV hun eerste zaalwedstrijd van het zaalseizoen 2014-2015.