Home 2015-2016 De Eemvogels B2 kampioen najaarscompetitie

De Eemvogels B2 kampioen najaarscompetitie

0
De Eemvogels B2 kampioen najaarscompetitie

De C1 van vorig seizoen speelt dit jaar als B-team. Deze B2 heeft vorig jaar al bewezen een gezellig, hecht en hardwerkend team te zijn. Vorig zaalseizoen werd dit team al kampioen. De verwachtingen waren dat dit nu een stuk moeilijker zou worden met oudere en vermoedelijk fysiek sterkere tegenstanders. Dat zou je denken…

In Poule G van de 5e klasse begon de B2 uitstekend. De elf korfballers wonnen de wedstrijden tegen Victum en MIA met een totaal doelsaldo van +12 (18 doelpunten voor en 6 tegen). Dit waren duidelijke cijfers. De wedstrijd tegen DVO bleek een stuk zwaarder te zijn, maar met een doelpunt in een van de laatste minuten van de wedstrijd, wist De Eemvogels wel de punten in Soest te houden. Na de winst tegen Telstar was het duidelijk: het kampioenschap is zeker mogelijk! Afgelopen zaterdag werd tegen DWS daarom al de kampioenswedstrijd gespeeld.

Vooraf werd de spelersgroep verteld lekker te genieten van de wedstrijd en alle supporters langs de lijn, maar ook om vooral niet anders te spelen dan normaal. Het eerste aanvalsvak creëerde keer op keer prachtige aanvallen, maar het woord ‘pech’ speelde een hoofdrol in veel van de Soester aanvallen. Tijdens de pogingen van het aanvalsvak om de korf te vinden liet de verdediging zien hoe je de tegenstander geen ruimte geeft. Na twee keer sterk uitverdedigen van het verdedigingsvak gebeurde het dan toch; De Eemvogels kwam op een 2-0 voorsprong. De kleedkamers werden opgezocht met een 2-1 tussenstand (DWS scoorde via een doorloopbal).

Na wat tips, complimenten en een peptalk van de coaches gingen de spelers weer het veld op. De tweede helft ging in het begin zeer gelijk op. Een 3-3 stand bleef erg lang op het scorebord staan, maar uiteindelijk startte de B2 weer met hun gebruikelijke Soester kwartiertje, ook wel bekend als de laatste fase waarin wilskracht en felheid flink wat extra doelpunten opleveren. Met een eindsprint van vier doelpunten was het kampioenschap een feit: 7-3. Na afloop van de wedstrijd werd het team gehuldigd met een speech, oorkondes en taart.

Dit team valt het beste te omschrijven als positief, gezellig, harde werkers en een oneindige drang naar ontwikkeling. In de trainingen wordt er hard gewerkt om deze positieve flow goed door te zetten naar het zaalseizoen. Wie weet wat daar allemaal mogelijk is!

Supporters, bedankt voor het aanmoedigen! Het aanmoedigen is een stimulans voor het harde werken van deze groep. We zien jullie graag terug tijdens de laatste wedstrijd tegen Animo en vervolgens tijdens het zaalseizoen.

De B2 speelt op zaterdag 10 oktober om 9.30 uur de laatste veldwedstrijd van de najaarscompetitie. Het team kan dan ongeslagen kampioen worden. Tevens zal daar de officiële kampioenschapsfoto mét de coaches gemaakt worden.