Terugblik op oefenwedstrijden in Harmelen

0

Zaterdag 26 maart hebben de B1, A1, S2 en S1 oefenwedstrijden gespeeld in Harmelen. We waren daar uitgenodigd door Thor om ons zo te kunnen voorbereiden op het tweede gedeelte van het veldseizoen. Alle teams hebben hier goed gebruik van gemaakt en kunnen met een goed gevoel terugkijken op deze zonovergoten, en toch ook wel waaierige dag.

B1
De B1 beet het spits af tegen de B1 van Thor. De B begon sterk, maar wist het krachtsverschil nog niet direct in doelpunten om te zetten. Toen het team in de tweede helft eenmaal gewend was geraakt aan het spelen in de sterke wind werd de korf makkelijker gevonden. Met goed combinatiespel werden de kansen omgezet en doelpunten en wisten de jongens en meiden van de B uiteindelijk met 3-7 te winnen.

A1
De A begon sterk aan de wedstrijd tegen Thor en wist enkele mooie aanvallen doeltreffend af te ronden. De wind speelde echter ook in deze wedstrijd een factor waardoor het moeilijk werd om de goede aanvallen te bekronen met doelpunten. Thor wist hier voor rust beter mee om te gaan en ging dan ook met een kleine voorsprong de rust in. In de rust werden de puntjes op de i gezet en de afspraken nogmaals besproken. Dit was duidelijk zichtbaar in de tweede helft waarin de A verdedigend vrijwel niets meer weggaf en aanvallend steeds beter in de wedstrijd kwam. Dit leidde kort voor tijd zelfs tot een voorsprong, maar Thor wist in de slotseconden nog de gelijkmaker te produceren. Beide ploegen komen elkaar in de veldcompetitie wederom tegen. Eindstand 6-6.

S2
Onze S2 begon sterk aan de wedstrijd tegen het kwalitatief hoger ingeschatte tweede van Thor. Het kwam na enkele goede aanvallen verdiend op voorsprong en wist deze voorsprong lang vast te houden. Waar het bij Thor echter steeds makkelijker werd om de korf te vinden, ging dit aan de kant van De Eemvogels steeds moeizamer. Aangevuld met enkele A-junioren bleef het team met volledige inzet doorgaan. Het mocht echter niet baten tegen Thor dat uiteindelijk de eindstand op 5-12 bepaalde.

S1
De dag werd afgesloten met een wedstrijd tussen de eerste teams van beide verenigingen. In een gelijkopgaande eerste helft, waarin Koen van Barneveld zijn basisdebuut maakte, wisten beide ploegen om en om te scoren. Dit resulteerde in een 7-7 ruststand. In de tweede helft kwam het eerste beter voor de dag en werden met name verdedigend geen fouten meer gemaakt. Koen van Barneveld wist zijn debuut te bekronen met een mooi doelpunt en ook Tessa Rademaker maakte nog verdienstelijk haar debuut in De Eemvogels 1. Bij een 10-13 eindstand was de wind eindelijk gaan liggen en kon de dag op een mooie manier afgesloten worden.

Thor bedankt voor de gastvrijheid en organisatie van deze dag!