Home 2015-2016 De Eemvogels hervat veldcompetitie met belangrijke punten

De Eemvogels hervat veldcompetitie met belangrijke punten

0

Na de degradatie in de zaal is het voor De Eemvogels zaak om op het veld wel in de 3de klasse te blijven. Bij het hervatten van de veldcompetitie stond direct de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Hemur Enghe in Amerongen op het programma. Na een matige eerste helft waarin de ploeg van geluk mocht spreken dat het met een gelijke stand de rust in ging, werd een sterke tweede helft op de mat gelegd waarin het krachtsverschil ook in de score werd uitgedrukt. Een eindstand van 11-16 betekende dat de belangrijke punten mee konden naar Soest.

Op 2 april nam De Eemvogels 1 het op tegen Hemur Enge 1 (ook gepromoveerd van de 4e naar de 3e klasse) . Met veel strijdlust trad de ploeg uit Soest aan om de twee belangrijke punten te bemachtigen. De eerste wedstrijd tegen deze ploeg werd gewonnen, maar coach van Dijk gaf vooraf aan dat er van gemakzucht en onderschatting geen enkele sprake mocht zijn.

De wedstrijd ging goed van start voor de Soesters  met de eerste treffer van Henk Luijk die snel werd  opgevolgd door afstandsschoten van zowel Jeremi Mast als Jeroen van Kappel. De Eemvogels had vervolgens moeite met het controleren van de wedstrijd, het ontbrak de ploeg aan strijd. Hier nam Hemur Enge dankbaar gebruik van en de thuisploeg wist op voorsprong te komen. Een omdraaibal van Nienke van Berkel en een mooie kans van Henk Luijk brachten de stand weer gelijk. Beide ploegen gingen vervolgens gelijk op en na treffers van Jeremi Mast en Nienke van Berkel werd er met een stand van 7-7 de rust in gegaan.

In de kleedkamer was coach van Dijk niet tevreden. Het spelniveau was matig en door persoonlijke fouten in de verdediging werd Hemur Enghe in de westrijd gehouden. Van Dijk benadrukte het belang van het vasthouden van de concentratie en het hervinden van de strijdlust die zo kenmerkend is geweest voor de ploeg gedurende dit seizoen.

Dit advies werd direct opgevolgd door de Eemvogels. De eerste twee ballen die richting de korf gingen resulteerden in doelpunten van Jeremi Mast en Daniëlle Ras. Vervolgens wisten zowel Henk Luijk als Irina van der Wal de korf te vinden en een gat  te slaan, 7- 12. Gedurende de tweede helft werd er feller verdedigd en zorgvuldiger aangevallen. De behaalde voorsprong werd niet meer weggegeven en na doelpunten van Jordi Mast en Henk Luijk werd de wedstrijd tot een goed eind gebracht  met een stand van 11-16.

Doelpunten : Henk Luijk 5 x, Jeremi Mast 3x, Jordi Mast 3x, Nienke van Berkel 2x, Jeroen van Kappel 1x, Daniëlle Ras 1x, Irina van der Wal 1x