Home 2015-2016 Sterk collectief De Eemvogels toont groei

Sterk collectief De Eemvogels toont groei

0

Afgelopen zaterdag speelde De Eemvogels thuis tegen Tiel ‘72. Hoewel deze ploeg maar één plekje boven De Eemvogels stond, werd de uitwedstrijd met ruime cijfers verloren(15-3). Aan De Eemvogels de taak om de groei van het afgelopen seizoen om te zetten in een goed resultaat. Na een sterke start van de thuisploeg wist Tiel bij rust het gat op 5 punten te zetten. In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en dus bleef de marge van 5 op het bord staan. Eindstand 13-18.

De Eemvogels begon sterk aan de wedstrijd, de eerste aanval leverde meteen een doelpunt op, waarna Tiel snel gelijk maakte. Daarna was het wederom de thuisploeg die het voortouw nam en uitliep naar 3-1 middels goals van Jeremi Mast en Daniëlle Ras. Tiel liet het hier niet bij zitten en schakelde een versnelling hoger met hun onorthodoxe, lees dynamische, spel en liep vervolgens uit naar 3-7. Wederom Jeremi Mast en Daniëlle Ras deden wat terug voor De Eemvogels. Door de sterke periode van Tiel stond er bij rust een stand van 7-12 op het bord.

In de rust werden er wat puntjes op de i gezet door Cor van Dijk,  die aangaf dat het met dit spel mogelijk zou zijn om weer in de buurt van Tiel te komen.

De tweede helft liep door veel strijd aan de kant van De Eemvogels meer gelijk op. Helaas kon het Tiel niet echt meer pijn doen, minder dan 4 doelpunten is het gat niet meer geweest (12-16). Er werd door goed spel en wederom een tomeloze inzet, een beter resultaat op de mat gelegd dan de vorige keer. De eindstand werd bepaald op 13-18.

Scores: Daniëlle Ras 4, Jeremi Mast 3, Henk Luijk 2, Nienke van Berkel 1, Irina van der Wal 1, Jeroen van Kappel 1, Jordi Mast 1.