Home 2015-2016 Bijna 60 kinderen van 3 t/m 6 jaar bij Eemvogel Kangoeroe Klup-ochtend

Bijna 60 kinderen van 3 t/m 6 jaar bij Eemvogel Kangoeroe Klup-ochtend

0
Bijna 60 kinderen van 3 t/m 6 jaar bij Eemvogel Kangoeroe Klup-ochtend

Korfbalvereniging De Eemvogels verwelkomde gister ruim 55 kleuters bij de speciale Eemvogel Kangoeroe Klup-ochtend. Lopen, springen, scoren en plezier stonden centraal op het korfbalveld. Na drie kwartier vol beweegplezier gingen de kinderen vol trots met een diploma en cadeautje huiswaarts.

De kleuters werden enthousiast ontvangen door de trainers van de Soester korfbalvereniging. Veel kinderen herkenden de trainers van de beweeglessen die de korfballers de afgelopen anderhalve maand gaven op verschillende Soester basisscholen. De kinderen voelden zich hierdoor direct op hun gemak en probeerden alvast te scoren op de korf-met-vier-manden.

De beweegles startte met een warming-up. Daarna volgden de kinderen het uitgezette parcoursje voor deze speciale Kangoeroe Klup-training. Onder aanmoediging van hun trotse ouders, opa’s en oma’s slalomden de kleuters om pionnen, gooiden ze pittenzakken door korven en sprongen ze van hoepel naar hoepel. De kinderen glommen van trots als ze wisten te scoren op een echte korfbalpaal.

Na drie kwartier stond de kantine vol met enthousiaste kleuters. Daar werd de training afgesloten met een bekertje limonade, maar belangrijker was het Kangoeroe Klup-diploma dat de kinderen ontvingen én natuurlijk het grabbelen in de grabbelton.

De organisatoren van De Eemvogels blikken terug op een succesvolle ochtend en hopen de kinderen terug te zien bij de reguliere Kangoeroe Klup-trainingen op zaterdagochtend van 10.00-10.45 uur. Ook tijdens de meivakantie gaan deze trainingen door en zijn de kinderen welkom op het korfbalveld aan de Henriëtte Blaekweg.

De Kangoeroe Klup – beweeglessen voor kinderen van 3 t/m 6 jaar
De Kangoeroe Klup is een uniek beweegprogramma dat ontwikkeld is door de nationale korfbalbond (KNKV) voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Lopen, springen, scoren en plezier vormen de basis. De Kangoeroe Klup is gericht op bewegen, maar uiteraard hebben veel spelvormen wel een vette knipoog naar korfbal.