Afgelopen zaterdag stond er voor het eerste team van De Eemvogels een wedstrijd tegen het nog onbekende Sperwers op het programma. Na een spannende wedstrijd wist het team uit Soest twee punten te pakken op het eigen veld. Na een ruststand van 6-5 werd er met 14-12 gewonnen.

Op het veld aan de Henriëtte Blaeckweg moest De Eemvogels 1 zijn tweede wedstrijd van het seizoen spelen tegen de Sperwers uit Rotterdam. Beide teams waren onbekenden voor elkaar en de Soesters begonnen dan ook met het spelen van het vertrouwde spel. De Eemvogels begon sterk en kwam al gauw op een 3-0 voorsprong. De Sperwers lieten het hier niet bij zitten en wisten de stand vervolgens gelijk te trekken. Na doelpunten van onder meer de gebroeders Mast en Jade Kraaikamp, wist De Eemvogels met een kleine voorsprong van 6-5 de rust in te gaan.

Coach van Dijk benadrukte in de rust dat er na de goede start opeens werd afgeweken van de afspraken en dat daardoor de tegenstander wist terug te komen in de wedstrijd. In de tweede helft moest er teruggegrepen worden naar de basis om zo de punten in Soest te houden.

Direct na rust begonnen de Sperwers erg sterk en zetten zij De Eemvogels op een kleine achterstand. Gedurende de wedstrijd ging de stand zeer gelijk op en bleek dat beide teams erg aan elkaar waren gewaagd.  De Eemvogels leek achter de feiten aan te lopen door veel fouten in de verdediging, maar de tegenstander uit Rotterdam wist hier maar mondjesmaat van te profiteren. Op het beslissende moment in de wedstrijd wist de thuisploeg uit een ander vaatje te tappen en door middel van veel strijd alsnog de achterstand om te buigen in een voorsprong. Met een strafworp werd het 13-12 en na de bevrijdende 14-12 werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld.

Komende week speelt De Eemvogels 1 wederom thuis, dan tegen Koveni uit Nieuwegein.

Doelpuntenmakers: Jordi Mast 4x, Jeremi Mast 3x, Henk Luijk 3x, Ilse van Barneveld 1x, Daniëlle Ras 1x, Jade Kraaikamp 1x, Jeroen van Kappel 1x