De C1 van De Eemvogels heeft ook de derde competitiewedstrijd gewonnen. de punten gingen weer mee naar Soest.

Niet dat het makkelijk gaat in de competitie, maar met hard werken worden de wedstrijden toch telkens door de Soesters naar zich toegetrokken.
Zo ook afgelopen zaterdag in de “streekderby” tegen het Soesterkwartier.

In het begin van de wedstrijd hadden de Eemvogels het lastig. Soesterkwartier ging er direct fel op, jaagde elke bal na en had een duidelijke tactiek in hun aanvallen.
Even leek de Eemvogels overrompeld en had het geluk dat de kansen niet benut werden. Door meer te bewegen, beter over te nemen en sneller te spelen werd de strijd in de eerste helft gelijkwaardiger en kregen de Eemvogels de overhand.

Toch kwamen de Soesters op achterstand uit een strafworp tegen, 1-0. Dat dit tevens de ruststand was geeft aan hoe gelijkwaardig het spel was.

De 2e helft gingen de Eemvogels direct goed van start en voordat Soesterkwartier het doorhad bracht Thety met een mooie doorloopbal de stand op 1-1.

Terwijl de Eemvogels nog genoten van de gelijkmaker kwam Soesterkwartier weer op voorsprong. Lotte beantwoorde dit direct door met een afstandschot de 2-2 op het scorebord te zetten.

Vervolgens was er een gelijk opgaande strijd en leek de wedstrijd op slot te zitten.
De Eemvogels had wel het betere van het spel maar het verschil leek niet gemaakt te kunnen worden, totdat de scheidrechter ook de Eemvogels een strafworp meegaf.
Lars bewaarde de rust en legde de bal er prima in. Kort daarna besliste Lars de wedstrijd door met een afstandschot de 2-4 te maken. Wedstrijd gespeeld.

Benieke leek met een mooi “ringloos” schot nog de 2-5 te maken echter werd deze bal afgekeurd. Met de 2-4 overwinning behoud de C1 de koppositie in de competitie en mogen zij volgende week thuis opnieuw tegen het Soesterkwartier aantreden.