De C1 van De Eemvogels heeft zaterdag, ondanks een goede wedstrijd, het kampioenschap nog niet weten binnen te halen. Een gelijkspel uit bij de sterke nummer 2 Sparta uit Nijkerk zou voldoende zijn geweest.

Vooraf wist de Soester formatie dat het een moeilijke pot zou worden. Thuis was weliswaar met 2-1 van Sparta gewonnen, maar dat was een zogeheten “gestolen” overwinning. Toch wisten zij ook dat als dezelfde inzet en plezier getoond zou worden er kansen zouden liggen. Er werd dan ook met goede moed aan de wedstrijd begonnen.

De eerste bal van Sparta ging er echter direct in en er werd meteen tegen een achterstand aan gekeken. Even leken de Eemvogels van slag, Sparta zat er kort op en met veel fysiek werden de spelers uit Soest vastgezet en tegen gehouden. Een spelletje wat de Eemvogels duidelijk niet ligt. Toch kwamen er kansen en bracht Flora met een mooie doorloopbal de Soesters op gelijke hoogte halverwege de eerste helft.

Sparta ging nog wat fysieker spelen en even leek de concentratie bij de Eemvogels weg.
In een tijdsbestek van 5 minuten vonden de Nijkerkers 3x de korf en leken zij de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken, 4-1. Vlak voor rust bracht Iris met een doorloopbal haar team terug in de wedstrijd en werd er gerust met een 4-2 achterstand.

Na rust kwamen de Soesters goed uit de kleedkamer en leek Lars meteen de aansluiter te maken, de bal was echter verdedigd en het doelpunt werd dan ook terecht niet toegekend.
Uit de tegen aanval viel meteen de 5-2 en daarna de 6-2 en dacht Sparta de wedstrijd lekker uit te kunnen spelen. De Eemvogels bleven echter hardwerken en gaven de moed nog niet op. Via een prachtig afstandschot maakte Sem de 6-3. Meteen daarna was het Thety die ook met een mooi schot 6-4 maakte en wederom was de wedstrijd weer open. De Eemvogels gaven alles wat ze nog hadden, echter zag je de energie uit de ploeg stromen en was het Sparta die het laatste woord had en de 7-4 eindstand op het scorebord zette.

Ondanks het verlies waren de coaches trots op de wijze waarop gestreden was door de C1, met inzet, plezier en samenspel hebben zij het Sparta heel moeilijk gemaakt. Volgende week moet het dan maar thuis gebeuren tegen MIA, bij winst mogen De Eemvogels zich dan alsnog kampioen noemen.